pilaster napisał(a): Przyznaję, że miałem do Trumpa stosunek ambiwalentny i gdybym był Amerykaninem to naprawdę nie wiedziałem za kim bym zagłosował.
Ale teraz już wiem.![]()
Niszczenie i ograniczanie wolnego handlu, podważanie i odrzucanie umów tego rodzaju, to kompletny kretynizm. Zatem albo Trump jest kompletnym debilem i wcale do tej pory nie udawał tylko takiego, albo jednak faktycznie ruskim agentem.
Amerykanie mogą się nie bać. Ameryka, może z jakimiś niewielkimi stratami, ale przeżyje Trumpa. Polska, niestety, niekoniecznie.
Dziwiło mnie też to, że Putin nie zabronił PISowi sprowadzenia wojsk amerykańskich do Polski. Ale już nawet putinowscy trolle w Polsce zdradzili, że liczy na to, że "załatwi" sobie ich wycofanie bezpośrednio z Trumpem.
Biorąc pod uwagę stanowisko ekipy Trumpa jak i jego samego w kwestii chociażby pakietu klimatycznego czy stosunku do jak to określa pilaster "szmacianych łbów" jest bardzo zastanawiające to oburzenie pilastra. Facet jeszcze nic nie zrobił a już jest dla pilastra debilem. Wychodzi rownież to, że pilaster w ogóle nie interesował sie w trakcie kampanii wyborczej w USA programem politycznym Donalda Trumpa. Od początku Trump podkreślał przecież swoje przywiązanie do protekcjonizmu gospodarczego.
Na pomoc! mordują więźniów Bastylii!!!