Cytat:Jeśli mam być szczery - prawo pracy istnieje tylko na papierze. Realia znacznie odbiegają od prawa pracy. Gdyby stosować się do prawa pracy i przepisów BHP to mało co by się zrobiło, a koszty pracy bardzo by wzrosły.Im mniej będzie w Polsce bambustanu tym bardziej sytuacja będzie się poprawiać. Wiadomo, że jest dużo do zrobienia ale nie można mówić, że takowe prawo nie istnieje. Właśnie dopiero co wziąłem płatny, okolicznościowy urlop nie pobierany z wypoczynkowego. Typowe uprawnienie wynikające z kodeksu pracy.
Cytat:No to jest głupi. Mieszkanie może sprzedać za kilkadziesiąt tysi i zamieszkać w socjalnym z czynszem 200 zł, a w międzyczasie znaleźć jakąkolwiek pracę. A z dziećmi w razie czego można chodzić na stołówkę do Caritasu.No to jest głupi, niezaradny, itd.
Jeśli mimo wszystko decyduje się na lichwiarza, to znowu - jakoś mi nie żal takiej osoby.
Nie każdy rodzi się mądry, nie każdy został też należycie wychowany, pouczony, itp. Wreszcie nie każdy zachowuje na starość taki sam umysł jak za młodu.
To nie jest moim zdaniem powód aby jeszcze bardziej takim ludziom dokopywać, naśmiewać się z nich i nie pomagać im poprzez walkę z tymi, którzy te niekorzystne cechy w bardzo zły sposób chcą wykorzystać dla własnych celów.
Tu już nawet nie chodzi tylko o takich nieszczęśników. Wkurzają mnie krętacze i tego typu cwaniacy, ani trochę nie żal mi jak dostaną po dupach razem ze swoimi pożal się Boże "biznesami".
lumberjack
Cytat:Ciekawi mnie tylko czy ludzie są świadomi tego regulaminu i zasad i czy są informowani o prawdopodobieństwie swojej wygranej.
Ileż to razy widziałem jak sami gracze nazywali swoje kupony podatkiem od marzeń. Myślę, że w przypadku lotto wiedza jest akurat powszechna.
Gorzej z tymi, którzy wierzą w jakieś systemy i je od kogoś kupują.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
NN