http://wiadomosci.onet.pl/swiat/turcja-t...wa/werpyyk
Nie wiem dlaczego, ale nie wspomniano o tym, co widać na tym filmiku:
Nie dość, że konsulat został zamknięty, to flaga Holandii została podmieniona na flagę Turcji.
Cytat: [..]Także w wczoraj turecka minister ds. rodziny i polityki społecznej Fatma Betul Sayan przybyła do Rotterdamu drogą lądową, mimo że wcześniej zaplanowane tam wydarzenia z jej udziałem zostały odwołane. Holenderska policja zakazała minister wejścia do tureckiego konsulatu w tym mieście; w telewizji pokazywano filmy, na których widać było Sayan w otoczeniu policjantów przed budynkiem konsulatu.
W reakcji minister oświadczyła na Twitterze, że nie zezwalając jej na wejście do konsulatu w Rotterdamie, "Holandia łamie wszystkie międzynarodowe prawa i konwencje oraz prawa człowieka".
[...]
Turcja tymczasowo zamyka holenderską ambasadę z powodów bezpieczeństwa
Tureckie władze zamknęły wczoraj holenderską ambasadę w Ankarze oraz konsulat w Stambule; budynki otoczono taśmami bezpieczeństwa - podaje agencja Reutera. To kolejna odsłona sporu między krajami po odwołaniu wiecu szefa MSZ Turcji w Rotterdamie. Zamknięto również rezydencje ambasadora, konsula i charge d'affaires; decyzję argumentowano troską o bezpieczeństwo.
Nie wiem dlaczego, ale nie wspomniano o tym, co widać na tym filmiku:
Nie dość, że konsulat został zamknięty, to flaga Holandii została podmieniona na flagę Turcji.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać