DziadBorowy napisał(a):Roan Shiran napisał(a): W mojej opinii ilość propagandy za czasów PO, a obecnie jest zupełnie nieporównywalna. Nie mówiąc o jakości tejże.
Ano właśnie. Za PO mieliśmy telewizję w której po prostu dało się zauważyć, że jest bardziej przychylna rządowi niż ówczesnej opozycji.
Za PIS mamy propagandową gadzinówkę o poziomie szmatławca, której nie powstydziłby się Urban. Coś czego w telewizji publicznej nie było od czasów PRL.
Kto zgadza się z przekonaniami PiS i prezesa ten widzi zwykłe widomości, kto się z tymi przekonaniami nie zgadza ten widzi propagandę.
A u podstaw tych różnych wizji, u podstaw różnych przekonań co prawdą jest co fałszem, co dobre i co złe, słuszne i sprawiedliwe a co niewłaściwe i krzywdzące leży ludzka chciwość.
Kto chce tego czego prezes chce, sądzi, że wszystko jest zajebiscie i lepiej być nie może i wszytko dobrze się rozwija i dobrze się skończy.
Kto nie chce tego czego chce prezes, sądzi, że wszystko jest do dupy i wszystko popada w ruinę i skończy się dla wszystkich źle.
A ludzka chciwość to nic innego jak zakodowany zwierzęcy instynkt, imperatyw rządzący ludzkim umysłem.
Zwierzęta homo sapiens wykazują się odmiennym instynktem i stąd prawda jednego jest fałszem drugiego i stąd propaganda.
Chcę sprzecznie z tobą, czyja wola zwycięży???