stanczyk napisał(a):Czyli ZAKAZ ABORCJI
1. W sytuacji, gdy zycie matki jest bezdyskusyjnie zagrozone i aborcja moze uratowac jej zycie (i wowczas istnieje szansa, ze bedzie mogla kolejny raz zajsc w ciaze), natomiast brak aborcji bedzie oznaczal smierci lub wysoki stopien kalectwa,
2. jesli odmowiona zostanie pomoc i kobieta (do konca swiadoma, ze umiera, choc jeszcze MOZNA bylo jej pomoc) umrze,
3. przy asyscie lekarzy, trzymajacych zalozone za plecami rece,
to
1. Obecni przy tym lekarze powinni zostac oskarzeni o morderstwo z premedytacja i szczegolnym okrucienstwem, a w konsekwencji otrzymac najwyzszy wymiar kary (w tym kare smierci, jesli kodeks karny ja przewiduje).
2. Ponadto nalezy rozpoczac sledztwo z urzedu przeciw wszystkim ugrupowaniom i partiom politycznym, ktore zabranialy wykonania aborcji w sytuacji, gdy jej niewykonanie oznacza dla kobiety wysokie prawdopodobienstwo smierci. W konsekwencji partie i organizacje powinny zostac zdelegalizowane, a ich przywodcy osadzeni jak zbrodniarze przeciw ludzkosci.
PS: dla niekumatych - nie napisalem ani jednego slowa o tym, ze aborcja powinna byc dostepna na zyczenie. Interesuje mnie WYLACZNIE problem, gdy ciaza jest powaznym zagorzeniem zycia kobiety i wiadomo juz, ze nie uda sie uratowac zycia kobiety, bazujac na obecnym w danej chwili stanie wiedzy medycznej.
PS: przewiduje w przyszlosci zalozyc ruch polityczny, ktory zajmie sie opisanym przeze mnie problemem. Wiem gdzie szukac funduszy i zwolennikow. Zaznaczam jedynie, ze NIE bedzie to dzialalnosc na rzecz "uczynienia aborcji dostepna na zyczenie".
Null pointer exception