Musiałem użyć gąbki do ścierania głębokiego żalu i poczucia krzywdy spływającego z monitora. Są to może i przykre sprawy, lecz z punktu działania państwa, jego finansów, polityki mało istotne. W mentalności polskiej trafiają na podatny grunt i traktuje sie je nie wiadomo dlaczego strasznie na serio. Powiadają, że poprzednia ekipa PO odeszła za afery, nieróbstwo, mieszanie w głowach, a być obecna ekpa odejdzie za takie pierdoły urastające do niebotycznego problemu.
Z drugiej strony słupki, dbałość o poparcia paraliżowała działanie (co ludzie powiedzą), ta bardziej po męsku idzie do przodu, nawet kosztem słupków, czyli popularnym oderwaniem od koryta. Ryzykować oderwanie od koryta dla idei działania, chęci zrobienia czegoś co uważa się za ważne musi być wstrząsem. Ludzie, których trudniej kupić - mój szacun.
Z drugiej strony słupki, dbałość o poparcia paraliżowała działanie (co ludzie powiedzą), ta bardziej po męsku idzie do przodu, nawet kosztem słupków, czyli popularnym oderwaniem od koryta. Ryzykować oderwanie od koryta dla idei działania, chęci zrobienia czegoś co uważa się za ważne musi być wstrząsem. Ludzie, których trudniej kupić - mój szacun.