gąska9999 napisał(a): Pytanie x+1:
Czy Bóg Ojciec, ten z religii katolickiej, może zmienić płeć na kobietę, tzn chodzi mi o to czy może coś zmienić tak żeby przez teologów Religii Katolickiej był uznawany za Boga Matkę lub Boginię Matkę?
Pytanie x+2:
Czy gdyby Bóg Ojciec był Bogiem/Boginią Matką to czy wg teologii katolickiej mógłby też być w 3 osobach tzn Bogini Matka, Córka Boża Beata i Duch/Duszka Żeńska Święta?
Pytanie x+3:
Czy gdyby Bóg Ojciec był Bogiem /Boginią Matką i gdyby Duch/Duszka Żeńska Święta, zwiastowała Dziewicy Andrzejowi, że pocznie córkę i zostanie ojcem Bogini, to jakby ten Dziewica Andrzej począł tę córkę i czy Bóg /Bogini Matka byłaby brzemienna/w ciąży i jak odbyłby się poród?
Pytanie x+4:
Czy Córka Boża też by musiała być ukrzyżowana, żeby dać ludziom szansę na pójście do Nieba i Życie Wieczne?
Ja tylko przypomnę, bo zefciu już Ci to tłumaczył, że Bóg jest duchem, a więc nie posiada płci.Określenie `Ojciec` odnosi się do zajmowanej pozycji, podobnie jak `Syn`.Natomiast `dziewica` odnosi się do kobiety.
Yudas napisał(a): Czy teiści prawdę mi powiedzą ? Jak jest naprawdę, życie - śmierć - życie wieczne/spoczywanie w pokoju ?
Pismo Św. mówi, że gdy człowiek umiera, to duch wraca do Boga a proch wraca do ziemi.W innym miejscu mówi też, że dusza która grzeszy-umrze.Z kolei Jezus mówi o sobie, że jest zmartwychwstaniem i życiem, co jasno sugeruje sens wiary w Niego.Mam nadzieję, że sam potrafisz wyciągnąć właściwe wnioski.
"Kto nie zważa na karność, gardzi własnym życiem, lecz kto słucha napomnienia, nabywa rozumu.
Bojaźń Pana jest szkołą mądrości, a pokora poprzedza chwałę"
"To głupota prowadzi człowieka na manowce, a potem jego serce wybucha gniewem na Pana"
Prz. 15,32-33; 19,3
Bojaźń Pana jest szkołą mądrości, a pokora poprzedza chwałę"
"To głupota prowadzi człowieka na manowce, a potem jego serce wybucha gniewem na Pana"
Prz. 15,32-33; 19,3