Dwa Litry Wody napisał(a):Z mroków średniowiecza. Zmień sobie tylko Regana na Merkel/Timmermansa/Junckera/Tuska, albo kokokolwiek innego, kto w danej chwili najlepiej spersonifikuje Złą Łunię, a będzie pasować jak ulał do wszystkiego co tutaj napisałeś i pewnie jeszcze napiszesz.Oczywiście. Słowem nie odniosłeś się do objawów niezmienionej mentalności Niemców, a ograniczyłeś się do imputowania mi niechęci do współpracy gospodarczej z Niemcami (chyba, bo nawet tego nie raczyłeś jasno napisać), ale to ja rzucam obrazkami. Jaaasne. Następny proszę.
Ergo Proxy napisał(a):Tak na szybko wetnę się Żarłakowi w polemikę, odnośnie tej mentalności, co niby jak za Sobieskiego. Co by współczesni Polacy powiedzieli na to, żeby z państwa zrobić monarchię dziedziczną i oddać koronę polską Niemcowi? Bo Polacy przedrozbiorowi wpadli na taki właśnie pomysł, 3 maja to było.A skąd założenie, że mieliby to zdecydowanie odrzucić?
Ergo Proxy napisał(a):Do reszty nie odniosę się wcale, bo nie chce mi się bawić w sklejanie posta przepuszczonego przez niszczarkę, ale pozwolę sobie na pewną metarefleksję.Acha, czyli dyskusja w Twoim wykonaniu ogranicza się do imputowania mi jakichś bzdur, a na prośbę o wskazanie gdzie to niby napisałem rzeczy, które mi imputujesz, postanawiasz zabrać zabawki i dorzucić jeszcze trochę obelg (jak poniżej). Brawo.
Ergo Proxy napisał(a):Socjopapie rozum odjęło i wali teraz z klawiaturę zdjęty emocjami (jakimi, wnikał nie będę), bo deklarując brak celów politycznych, jednocześnie wydala z siebie posty, których efektem może być tylko skłócenie Polaków z Niemcami, a więc cel polityczny.I mając cel polityczny piszę to po polsku na niszowym forum… No ciekawe, jakie to jeszcze mądrości wymyślisz. Dawaj, nie wstydź się. Po tym jak odmówiłeś zacytowania gdzie to niby pisałem bzdury, które mi wmawiasz niewiele mnie zdziwi.
Ergo Proxy napisał(a): Co ciekawe, taki sam cel stawiają sobie obecni lokatorzy Kremla – skłocenie partnerów w łonie Unii.A, czyli jednak. Ergo Proxy doszedł do wniosku, że skoro nie popieram tych co chcą oddać suwerenność sąsiadowi zza Odry, to koniecznie muszę popierać tych co chcą oddać suwerenność matuszce Rosji. Bzdurne jak cholera, ale przynajmniej tłumaczy skąd ta piana u, co do zasady, rozsądnego dyskutanta.
Ergo Proxy napisał(a):Co jeszcze ciekawsze, Socjopapa przyparty do ściany zaczął żądać DOWODÓW.Co jeszcze ciekawsze Ergo Proxy oczywiście nie zacytuje gdzie to zacząłem żądać dowodów (podpowiem: żądałem dowodów na samym początku dyskusji, jeszcze zanim Ergo Proxy zaczął toczyć pianę) ani nie wykaże gdzie to imputowanie mi jakichś bzdur, których prawdziwości Ergo Proxy nie chce wykazać, przyparło mnie do muru.
Ergo Proxy napisał(a):Wszystko to w sumie wyczerpuje znamiona modus operandi ruskiego trolla.Oczywiście. Pominę tę obelgę, bo rozumiem, że Ergo Proxy tocząc pianę na podstawie bzdurnych przesłanek, nie jest poczytalny.
Ergo Proxy napisał(a):Prawniku drogi, na razie dostajesz +15 rubelków, a polemiki się doczekasz, jak przeformułujesz swój ostatni post, tym razem w sposób przyjazny dla rozmówcy. Albo jak mi się będzie nudziło. : *Bla, bla, bla, a chociaż jednego cytatu potwierdzającego chociaż jedną imputowaną mi bzdurę, albo odniesienia się do chociaż jednego objawu niezmienionej mentalności Niemców, oczywiście nie będzie.
Dwa Litry Wody napisał(a):Większość tego co mam wobec podniesionych prze ciebie kwestii do powiedzenia napisali już pozostali dyskutanci, a w szczególności ErgoPoxy.W takim razie zapraszam Ciebie (chociaż wiem, że bezskutecznie), żebyś zacytował gdzie to niby napisałem bzdury, które Ergo Proxy usilnie mi wmawia.
Dwa Litry Wody napisał(a):Greków starożytnych co prawda już nie ma, ale są jak najbardziej nowożytni AmerykanieOczywiście. Grecy, Niemcy, Amerykanie, wszystko jeden chuj byle nie odnieść się do meritum. Czekam na powołanie świadka Mezopotamia.
Reszty erystycznego bełkotu Dwa Litry Wody komentować nie będę, bo aż szkoda klawiatury, skoro Dwa Litry Wody radośnie przyznaje, że do meritum odnosić się nie zamierza.
Chociaż nie, do tego się odniosę:
„A potem się jeszcze Socjopapa dziwi […]”
Socjopapa nigdzie nie wyrażał zdziwienia brakiem dyskusji ze strony Dwa Litry Wody, bo Socjopapa nie kojarzy Dwa Litry Wody z podejmowania dyskusji. Jest to więc kolejna bzdura imputowana przez Dwa Litry Wody, której prawdziwości Dwa Litry Wody oczywiście nie poprze cytatem ze mnie.
Inna rzecz jest z Ergo Proxy, który generalnie jest rozsądnym dyskutantem, a prawdopodobnie pod wpływem bzdurnego założenia jakobym był rusofilem, toczy pianę zamiast dyskutować. Tu faktycznie wyraziłem zdziwienie.
zaprzaniec napisał(a):A im dalej posunie się integracja kontynentu, tym dla nas lepiej.A zaprzaniec dalej będzie wciskał, że oddanie suwerenności sąsiadowi zza Odry, jest najlepsze dla Polski. Grzecznie powiem: spierdalaj, germanofilu.
I nie, Socjopapa nie przekona się do idei oddania suwerenności. Ani sąsiadowi zza Odry, ani matuszce Rosji.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd