To i ja dołożę swoje trzy grosze
Baptiste napisał:
Oprócz integracji Polski i Litwy, na którą już powoływano się w tej dyskusji, Polska ma doświadczenie ze znacznie dłużej trwającą integracją - to ponad 1000 letnia tradycja związku z Watykanem. Bez wątpienia polegającego także na częściowej rezygnacji z własnej suwerenności na rzecz obcego podmiotu. Według ciebie w jaki sposób ten związek przyczynia się do likwidacji państwa polskiego? I dlaczego ogranicza on twoje poczucie wolności?
Baptiste napisał:
Cytat:Twierdziłem w rozmowie z Dwoma litrami wody, że warunkiem koniecznym do tego abym poczuł się wolnym obywatelem,(przez wzgląd na moją przynależność narodową ) jest istnienie państwa polskiego. Nie jest to warunek jedyny acz konieczny. Tylko tyle i aż tyle.wyraźnie sugerujesz, że integracja europejska prowadzi do zlikwidowania państwa polskiego. Mógłbyś to uzasadnić.
Oprócz integracji Polski i Litwy, na którą już powoływano się w tej dyskusji, Polska ma doświadczenie ze znacznie dłużej trwającą integracją - to ponad 1000 letnia tradycja związku z Watykanem. Bez wątpienia polegającego także na częściowej rezygnacji z własnej suwerenności na rzecz obcego podmiotu. Według ciebie w jaki sposób ten związek przyczynia się do likwidacji państwa polskiego? I dlaczego ogranicza on twoje poczucie wolności?