Pilaster napisał(a):Niemcy wytwarzają jedną piątą unijnego PKB. To znaczy że cztery piąte wytwarzane jest poza Niemcami. I socjopapa usiłuje wmówić, że jedna piąta PKB całkowicie dominuje i rządzi czterema piątymi. SmutnyNie wiem. Śmiać się, płakać czy po prostu uznać, że Pilaster z desperacji postanowił udawać, że nie ogarnia rzeczywistości. 1/5 PKB oczywiście dominuje i rządzi czterema piątymi, bo te 4/5 są rozproszone między wszystkie inne kraje unijne.
Pilaster napisał(a):W żadnej firmie akcjonariusz mający jedną piąta udziałów nie jest akcjonariuszem dominującym.Chyba, że jest to spółka giełdowa z rozproszonym akcjonariatem – wtedy często nawet 6% wystarczy. A Pilaster doskonale o tym wie, jak również wie o tym co pisałem wyżej. Taka dyskusja w której Pilaster próbuje udawać, że narodził się wczoraj, nie jest satysfakcjonująca.
Pilaster napisał(a):Dlatego, że wtedy Polacy byliby po prostu Niemcami. Tak samo jak dzisiaj Serbołużyczanie, czy Duńczycy z Holsztynu.A właśnie. „Poddajmy się im we wszystkim to może nie będą nas bili”. Już nie mówiąc o tym, że choćby Amerykańcom to nie przeszkadzało, że truli Amerykanów w okolicach Richmond (i nie tylko).
Pilaster napisał(a):A do czego była Polsce potrzebna wtedy Litwa i jej terytorium?Oho. Pilaster postanowił dalej udawać, że nie ogarnia rzeczywistości i nie wie po co był sojusz polsko-litewski. https://pl.wikipedia.org/wiki/Unia_polsko-litewska
To jest naprawdę nudne.
Pilaster napisał(a):Zdaniem socjopapy zatem Niemcy chętnie zaryzykują stratę np miliarda $ wskutek pogorszenia relacji z Polską, aby tylko zarobić milion $ konszachtując się z Ruskimi z pominięciem, a nawet wyraźnie wbrew interesom Polski. CwaniakA że właśnie takie będą relacje korzyści do strat Pilaster wie, bo zobaczył to w szklanej kuli i żadne okoliczności faktyczne w których najwidoczniej było inaczej nie przekonają Pilastra, że może być inaczej. Eeech…
Pilaster napisał(a):Owszem. Jedna piąta dominuje nad czterema piątymi. Tako objawia Socjopapa w nieomylności swojej zatem to prawda. SmutnyJeśli te 4/5 są rozproszone między wszystkich pozostałych graczy to jak najbardziej tak jest i Pilaster doskonale zdaje sobie z tego sprawę.
Pilaster napisał(a):Od mniej więcej połowy XIII wieku do roku 1866, czyli przez około 600 lat.Czyli właśnie wtedy kiedy Niemcy byli zbyt zajęci napierdalaniem się między sobą. CBDU.
Ergo Proxy napisał(a):A ten dalej po swojemu wali w klawiaturę tocząc na nią pianę, i cholera właściwie wie, o co jemu chodzi.Kiedy pisze to osoba, która z toczenia piany zarzuca mi bycie rusofilem, nie brzmi to wiarygodnie.
Ergo Proxy napisał(a):Po prostu: ErgoProxy wychodzi z założenia, że jeżeli (jeżeli!) gra między narodami idzie na kolonizowanie i wynaradawianie, to należy do tej gry siąść i wynarodowić ich, zanim oni wynarodowią nas. I teraz: jeżeli Socjopapa zapluwa się antyniemiecko, to bynajmniej sprawie reslawizacji Niemiec Wschodnich aż po Szlezwik i Turyngię, jak to było przed lat tysiącem, nie pomaga. Wręcz przeciwnie, on tej sprawie katastrofalnie szkodzi.To z tego toczenia piany obraz rzeczywistości się Ergo Proxy zamazał na szerszą skalę, albo Ergo Proxy jest zwyczajnie niewiarygodnie naiwny – Polska nie ma instrumentów, żeby grać w tę grę z Niemcami na równych zasadach.
Ergo Proxy napisał(a):Oczywiście gra na żadne wynarodowienie nie idzie, bo z multi-kulti w pakiecie wchodzi pojęcie etnocydu, czyli czego? Ano wynarodowienia właśnie. Jest ów etnocyd rzeczą złą i haniebną. Pouczam tutaj Socjopapę, bo może wreszcie dotrze do ludzi, którym on się chwali swoimi postamiWidzę, że psychoza na moim punkcie postępuje – teraz już się okazuje, że komuś chwalę się swoimi postami.
Ergo Proxy napisał(a):że stulecie totalitaryzmów definitywnie dobiegło końca, a reguły zabawy w politykę uległy radykalnej zmianie. I kto tego nie zauważa, ten jest, no właśnie, pogrobowcem totalitaryzmów, szczególnie jednego takiego na "fe".Genialne. Długo myślałeś zanim to wymyśliłeś? Nawet nie będę się do tego odnosił, bo nawet pokazanie palcem, że nic z tego co mi wmawiasz nie wynika z moich wypowiedzi, nie skłania Cię najwyraźniej do refleksji czy aby nie dopisujesz sobie do moich wypowiedzi coś co spodziewasz się tam zobaczyć.
Ergo Proxy napisał(a):A z tym dogadywaniem się Niemiec z Rosją ponad Polską, to proszę zauważyć: Socjopapa nie przedstawił żadnego sposobu, którego Polska mogłaby użyć samodzielnie, żeby te pogaduchy storpedować.Socjopapa nie przedstawił też żadnego sposobu by zakończyć problem aborcji – ergo, aborcje nie są problemem. Tu się nadaje już tylko twarzoplaskacz.
Ergo Proxy napisał(a): Ale zapluwał się antyniemiecko będzie Socjopapa w dalszym ciągu, oficjalnie bez celu i bez ambicji, żeby prawnicy niemieccy doszli do wniosku, że z prawnikami polskimi faktycznie się nie da, że prawnik polski to nie jest żaden partner do żadnej poważnej rozmowy i że faktycznie trzeba dogadywać się z prawnikami rosyjskim bezpośrednio i z pominięciem. To właśnie Socjopapa cały czas robi, szkodząc w ten sposób Polsce jak rasowy zaprzaniec.Oczywiście. Masz więcej mądrości, którymi chciałbyś się ze mną podzielić? Tu znowu tylko twarzoplaskacz się nadaje.
Ergo Proxy napisał(a): Aha i nie, nie napisałem, że Socjopapa jest ruskim tollem. Napisałem, że on się jak ruski troll zachowuje, a czy jest nim faktycznie – cholera go wie. Ale +15 rubelków już leci, bo obojętne, do jakiego środowiska wkupne teraz Socjopapa wyrabia, to środowisko owo, świadomie bądź nie, gra na izolację Polski, a zatem gra Putinowi do ręki.Wiesz co? Generalnie uważam, że jesteś rozsądnym dyskutantem, więc spisuję te wszystkie wyrzygi, które uprawiasz na karb oczywiście mylnego przekonania, że jestem ruskim trollem, izolacjonistą, czy chuj wie kim jeszcze. Weź ochłoń i przeczytaj to co napisałem bez założenia, że ruskim trollem, izolacjonistą czy chuj wie kim jeszcze i wtedy możemy wrócić do dyskusji, bo tak to szkoda czasu i atłasu. Podpowiem, bo widocznie to też udało Ci się nie zauważyć – jestem pozytywnie nastawiony do współpracy gospodarczej z Niemcami, czemu dawałem wyraz w tej dyskusji i w wielu innych dyskusjach (również na tym forum). Może wychodząc od tego uda Ci się przeczytać to co napisałem, zamiast tego co spodziewasz się tam zobaczyć.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd