DziadBorowy,
Stanowią one ogromną wartość i wywołują emocjonalne przywiązanie. Nie wolno wyrzucać ich na śmietnik tylko dlatego, że sami z nich nie korzystamy.
Moje serce krwawi na widok tego, co pisowski reżim zrobił z Programem III Polskiego Radia. Słuchałem "Trójki" nieprzerwanie od prawie 40 lat i byłem związany z jej ludźmi i z produktem jaki tworzyli. PIS odebrał mi tę wartość i nigdy im tego nie daruję.
Wielu ludzi podziela moje emocje:
Ratujmy Trójkę
I nieodmiennie ich oglądanie wywołuje pytanie, dlaczego tak nie może wyglądać program telewizji publicznej???
Ale nie zawaham się mając wybór, one, albo płacenie na telewizję Kurskiego.
Cytat:Uważam, że nie masz racji. Przede wszystkim dlatego, że nadal media publiczne są pierwszym kanałem informacyjnym i dostarczycielem wiedzy o świecie dla znacznej części polskiego społeczeństwa. Na podstawie tych informacji podejmowane są zasadnicze decyzje, w tym, decyzje przy urnach wyborczych. W interesie wszystkich obywateli jest jak najwyższy poziom mediów publicznych i zachowanie przez nie obiektywizmu. Ale jest jeszcze coś, te media są dostarczycielem treści kulturalnych, często jedynych, z jakim styka się znaczna grupa Polaków. To nie slogan, programy polskiego radia i polskiej telewizji są codziennymi gośćmi w domach Polaków w kraju i za granicą.exeter napisał(a): napisał(a):W efekcie, pisowskie media są kopią mediów ze Stanu Wojennego, a Ty nie masz skąd czerpać rzetelnych informacji.
Nigdy nie czerpałem informacji z TVP. Jak dla mnie mogliby to zamknąć i niewiele by się zmieniło. Szkoda, że na to idą nasze publiczne pieniądze, ale nie są to pierwsze złotówki wydawane przez PIS, które wydał bym zupełnie inaczej.
Stanowią one ogromną wartość i wywołują emocjonalne przywiązanie. Nie wolno wyrzucać ich na śmietnik tylko dlatego, że sami z nich nie korzystamy.
Moje serce krwawi na widok tego, co pisowski reżim zrobił z Programem III Polskiego Radia. Słuchałem "Trójki" nieprzerwanie od prawie 40 lat i byłem związany z jej ludźmi i z produktem jaki tworzyli. PIS odebrał mi tę wartość i nigdy im tego nie daruję.
Wielu ludzi podziela moje emocje:
Ratujmy Trójkę
Cytat:Mam ten sam problem, też jestem stałym widzem obu tych kanałów.Cytat:Możesz zrezygnować z kablówki.
No właśnie nie chcę rezygnować, bo jest kilka programów takich jak np BBC czy Planete, które czasem lubię oglądać. No ale faktycznie jeżeli wejdzie to co ma wejść to będę musiał rozważyć ten pomysł.
I nieodmiennie ich oglądanie wywołuje pytanie, dlaczego tak nie może wyglądać program telewizji publicznej???Ale nie zawaham się mając wybór, one, albo płacenie na telewizję Kurskiego.
Cytat:Cóż, ma naturę publicysty, polemisty. Natomiast gdyby każdy wyznawał te, jak je nazwałeś, "zabarwione ideologią kocopoły", sądzę, że żylibyśmy w lepszym świecie.Cytat:Nie wiem, skąd taka ocena osoby pana profesora? On mówi głośno to co powinni mówić także inni i zwraca uwagę na zjawiska których inni nie chcą dostrzegać. Udawanie, że jest inaczej, niż jest, nie przybliży nas do odsunięcia PISu od władzy.On głośno mówi co mu ślina na język przyniesie. Zazwyczaj są to albo zabarwione ideologią kocopoły albo oczywistości podawane w stylu jakby gość Amerykę odkrył. O widzisz! Gdyby TVP miała ideologię odwróconą o 180 stopni to ten półinteligencki celebryta zrobiłby tam oszałamiającą karierę.

![[Obrazek: wink.gif]](https://ateista.pl/images/smilies/wink.gif)