exeter napisał(a): Chciałbym, żeby to była prawda.Mam pewne wątpliwości, gdyż ja także mam pisowskich znajomych i nie widzę u nich zmiany w ocenie tego ugrupowania. Nie widać także większych spadków sondażowych - ci co popierali partię Kaczyńskiego, nadal ją popierają. Co jest dowodem skuteczności kurskiej propagandy.
Nic podobnego. Gdyby propaganda Kurskiego była skuteczna to obserwowalibyśmy wzrost poparcia dla PIS. Tymczasem jest jednak powolny spadek. Tak jak pisałem, ta telewizja przemawia wyłącznie do tych i tak przekonanych. Różnica taka, że taki radiomaryjny PISowiec od czasu do czasu oglądnie sobie też w komforcie TVP, kiedy wcześniej patrząc na nią pluł, że propaganda PO. Ale ci ludzie i tak będą głosować na PIS. Natomiast niezdecydowanych ten siermiężny styl raczej będzie odstraszać przez co nie będzie przybywać nowych zwolenników.
Natomiast to jaka powinna być TVP a jaka jest to dwie zupełnie różne kwestie. Niestety nie widzę żadnych szans aby w naszych warunkach stworzyć telewizję apolityczną - ona po prostu będzie przechodzić z rąk do rąk i służyć partii rządzącej. Raz będzie to zrobione bardziej przaśnie, raz mnie ale to błędne koło będzie trwać. Dlatego powinno się to sprywatyzować i tyle.
Co do Planete nie wiedziałem, że go sprywatyzowali ale wyszło mu to na plus. Wcześniej dość często obok ciekawych i ambitniejszych programów były takie, które poprzez stopień nasączenia lewicową ideologią powodowały, że przełączałem je z niesmakiem. Teraz dawno mi się nie zdarzyło a te ideologiczne wstawki nawet jak się zdarzają to są do zniesienia.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"

Mam pewne wątpliwości, gdyż ja także mam pisowskich znajomych i nie widzę u nich zmiany w ocenie tego ugrupowania. Nie widać także większych spadków sondażowych - ci co popierali partię Kaczyńskiego, nadal ją popierają. Co jest dowodem skuteczności kurskiej propagandy.