exodim napisał(a): Nie wiem to się wypowiem. Wg mnie to spokojnie możesz spróbować, tylko zaopatrz się w jakiś termostat do 50 stopni, bo to bakterie termofilne. Przy okazji fazy termo w mleku powinieneś uzyskać likwidację albo przynajmniej istotne zmniejszenie innych niepożądanych bakterii.
A z tym akurat nie ma problemu bo wykorzystuje mleko pasteryzowane w niższej temperaturze i mikrofiltrowane więc jest dość jałowe. A skoro są termofilne to pewnie będę musiał się pobawić w utrzymywanie odpowiedniej temperatury przez dłuższy czas. Coś tam spróbuje.
Soul33 napisał(a): Fizyk (albo ktoś inny, kto lepiej ode mnie ogarnia fizykę), rzuciłbyś na to okiem?
https://wolnemedia.net/w-naszej-galaktyc...estrzenny/
Czy to w ogóle ma jakiś sens?
Nie znam się to się wypowiem
Na chłopski rozum to tunel musi mieć odpowiednią strukturę, jak miałaby ona być podtrzymywana? Dlaczego się to to nie zapada?
Sebastian Flak

