Ergo Proxy,
Jak długo, w sensie - ile pokoleń, trzeba będzie tych ludzi przekonywać do naszej wizji państwa i społeczeństwa? I czy w międzyczasie nie obrócą kraju w ruinę?
Bo wszyscy Polacy to jedna rodzina [ZIEMOWIT SZCZEREK]
Facet, który o polityce wie tylko tyle, że należy wprowadzić JOWy, wybór przez 2/3 i koniecznie napisać nową Konstytucję.
Ratunku, w którą stronę do najbliższego lotniska?
Cytat:Ale tu nie chodzi o politpoprawność, która głupia zresztą jest, ale o to, żeby przekonywać do swojej racji efektywnie, zamiast zrażać do siebie ludzi efektownie. Jeśli kimś pomiatasz na wejściu, to on się najwyżej zamknie w sobie i odmówi rozmowy w ogóle.Ja to wiem. Mamy na sumieniu grzech zaniedbania - zajmując się budowaniem własnego dobrobytu i korzystając z wolności zapomnieliśmy o znacznej grupie rodaków, nie mogących, albo nie potrafiących korzystać z szans jakie dawała wolna Polska. My zapomnieliśmy, ale Jarek nie. Dostrzegł w lot okazję i umiał ją wykorzystać i oto mamy kolejną edycję polsko-polskich rachunków spod znaku Jakuba Szeli.
Jak długo, w sensie - ile pokoleń, trzeba będzie tych ludzi przekonywać do naszej wizji państwa i społeczeństwa? I czy w międzyczasie nie obrócą kraju w ruinę?
Bo wszyscy Polacy to jedna rodzina [ZIEMOWIT SZCZEREK]
Cytat:A Nadprezessimus, no cóż, Nadprezessimusa w końcu wykopią ludzie młodzi. Podług jednego sondażu Kukiza popiera już 40% wyborców z najniższego przedziału wiekowego. Sam Kukiz skwitował to w ten sposób, że jego nie obchodzi w ogóle rozbicie banku w grze o władzę, bo on stawia sobie za cel, żeby ktokolwiek chciał rządzić w kraju, nie mógł tego zrobić bez Kukiza.Teraz to mnie naprawdę pocieszyłeś - Kaczyńskiego zastąpi Kukiz.
Facet, który o polityce wie tylko tyle, że należy wprowadzić JOWy, wybór przez 2/3 i koniecznie napisać nową Konstytucję.
Ratunku, w którą stronę do najbliższego lotniska?