Ergo Proxy,
Gdyby przyjąć Twój sposób rozumowania, że chodzi tylko o przekonania moralne, to biskupi mają święte prawo nauczania takich postaw i wymagania przestrzegania takiej etyki od....swoich wyznawców.
Elektorat Oj. Dyrektora:
![[Obrazek: Moherowe_berety.jpg]](https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/0/05/Moherowe_berety.jpg)
Cytat:Miłosierdzia, ratunku. Bardzo proszę bez wieszania, zwłaszcza w trybie doraźnym; te czasy minęły.Wybacz, ale źle mnie zrozumiałeś. To nie było Broń Boże wzywanie do rozprawy, tylko wykazanie Soulowi, czego się ode mnie domagał, że biskupi mają własne interesy, nie zawsze zbieżne z interesem społeczeństwa, czy nawet narodu.
Cytat:Żeby przekonać się, czym kierują się biskupi, należałoby szarpnąć się na akcję wywiadowczą i zostać seminarzystą na parę lat, pilnie notującym wszystko, czego jest uczony. Ja tego na przykład nie wiem, ale mam mocne podejrzenia, że są to jakieś filozoficzne skamieliny, z których faktycznie wynika, że człowiek istnieje od poczęcia; ergo ludzie Kościoła są stuprocentowo szczerzy w swoim sprzeciwie wobec aborcji. Ja wiem, że dla exetera jest to fantastyka szczera, bo on jest przeciw Kościołowi na zasadzie: nie, bo nie.Mylisz się, zakładam, że i wśród biskupów, ale i wśród zwykłych wyznawców katolicyzmu są tacy, którzy mają tego typu głębokie przekonania. Ale od ich posiadania, do urządzania wszystkim obywatelom polskiego państwa teokratycznych porządków, jeszcze daleka droga. Kościół wprowadza w życie takie zasady przy pomocy prawa państwowego, a to już nie tylko skandal i zamach na obywatelskie wolności, ale i podstawa do pytań - a po co ci to było, Grzegorzu Dyndało? Próbuję na to pytanie odpowiedzieć. Jeśli macie inne wytłumaczenie postawy biskupów, cały zamieniam się we wzrok i słuch.
Gdyby przyjąć Twój sposób rozumowania, że chodzi tylko o przekonania moralne, to biskupi mają święte prawo nauczania takich postaw i wymagania przestrzegania takiej etyki od....swoich wyznawców.
Cytat:A z fiksacji na wolności seksualnej, proszę exetera, wprost wynika ageizm, tj. dyskryminacja ludzi ze względu na wiek. Im człowiek starszy, tym bardziej traci na wartości, bo brzydnie; i dotyczy to szczególnie ukochanych przez exetera kobiet. Niechże się exeter zatrzyma na chwilę i zastanowi nad swoimi poglądami. Błędy w końcu zdarzają się każdemu.I owszem, wynika. I dlatego panie im starsze, tym częściej zmieniają się w dewotki. Nie twierdzę, że wszystkie, ale wystarczająco dużo, by dostrzegać w tym regułę.
Elektorat Oj. Dyrektora:
![[Obrazek: Moherowe_berety.jpg]](https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/0/05/Moherowe_berety.jpg)
Cytat:A w kwestii protestów, ja nie byłbym taki pewien, że PiS z czymś nie wyskoczy jeszcze w sierpniu. Palce na cynglach, panie i panowie. Musimy być gotowi na nieprzewidywalne.Pełna zgoda. Nie mam pretensji do własnej nieomylności.