Dobra Jaques, nie mam czasu się z Tobą sprzeczać przez miesiące. Widzę mnóstwo niemoralności w Twojej religii i mam nieco gdzieś jak wiele razy powtarzasz że się mylę bo te argumenty które podajesz wcale mnie nie przekonują. A czasem wręcz przeciwnie, dokonujesz praktycznie oszustw żeby tylko wybielić swojego Boga. Już miałem dłuższą wypowiedź ale ten fragment mi pokazuje że nie ma sensu:
Skoro takie zabiegi stosujesz to nie dogadamy się nigdy.
Jaques napisał(a): Motyw potopu - czyli wiązanie sił przyrody z Boską ingerencją - można wytłumaczyć zdolnością Boga do przewidywania przyszłości. I niezdolnością ludzi do zrozumienia, że wiedza o potopie nie oznacza, że jest się jego sprawcą. Bóg ostrzega przed kataklizmem, a giną ci ludzie, którzy mu nie uwierzyli.
Cytat:5 Kiedy zaś Pan widział, że wielka jest niegodziwość ludzi na ziemi i że usposobienie ich jest wciąż złe, 6 żałował, że stworzył ludzi na ziemi, i zasmucił się3. 7 Wreszcie Pan rzekł: «Zgładzę ludzi, których stworzyłem, z powierzchni ziemi: ludzi, bydło, zwierzęta pełzające i ptaki powietrzne, bo żal mi, że ich stworzyłem».
Skoro takie zabiegi stosujesz to nie dogadamy się nigdy.