lumberjack napisał(a): Polska była rządzona przez Ruskich do 89 i do tego roku była niedorozwinięta. Ukraina była rządzona przez marionetki ruskich aż do 2013.
Dlaczego zatem Polacy nie pozwolili rządzić sobą marionetkom ruskich po 89 roku a Ukraińcy już tak? Czyżby jednak Ukraińcy nie byli jak to ująłeś "tak samo normalnymi ludźmi jak wszyscy inni" ?
Cytat:Przykro mi Dziadzie, ale nawet "pokojowy" islam zawiera w sobie tyle różnych zasad sprzecznych z zachodnim stylem życia, że jest dla mnie nie do zaakceptowania. Nawet najłagodniejsze wersje islamu nie znają rozdziału religii od państwa.
Ale to nie są fakty tylko jakieś fantasmagorie. Owszem istnieje bardzo dużo Islamskich fanatyków. I oni są niereformowalni. Państwa w których religia islamska staje się religią państwową kończą źle a sam islam zdaje się być faktycznie religią dość ograniczającą rozwój. Ale istnieje też sporo "normalnych" muzułmanów. Tu masz przykład, że islam może się połączyć z zachodnim stylem życia aż do bólu:
https://www.youtube.com/results?search_query=dina+tokio
Tylko, że to trochę niewygodne, i lepiej przymknąć na to oko bo nie pasuje do szufladki w której każdy muzułmanin to dzikus gotowy wysadzić się w autobusie.
Cytat:To pokaż mi fanatycznych katoli rozwalających redakcję Charlie Hebdo albo rozjeżdżających tłum ludzi ciężarówką. Jeśli nie ma dla ciebie zbyt wielkiej różnicy między nimi, to pewnie bez problemu wskażesz podobieństwa.
Po pierwsze jeszcze 30 lat temu główną przyczyną terroryzmu w Europie był chrześcijański fanatyzm. Ponadto nie mówimy tutaj przecież o poziomie agresji i nienawiści wobec "innych" ale o poziomie głupoty. A tutaj podobieństwa jestem bez problemu w stanie wskazać. Np. porównując obraz świata dowolnego islamskiego fanatyka i takiej przykładowo pani Pawłowicz.
Cytat:Tylko proszę o nieprzytaczanie przykładu Irlandii, gdzie konflikt polityczny był jeno podlany religijnym sosem.
Ok. Przykład nie pasuje do uproszczonego obrazu świata więc udajemy, że go nie ma
. Problem w tym że islamski terroryzm ma również mocne podłoże polityczne. Cytat:Bo Polacy mają naprawdę wyjebane. A muzułmanie nigdy nie odważą się na apostazję ze strachu właśnie przed karą śmierci.
Oczywiście fakt, że katolicyzm, w przeciwieństwie do "religii pokoju", nie karze śmiercią za apostazję należy olać, tak?
No właśnie nie należy olać. Należy się zastanowić po co tym mającym wyjebane na religię Polakom te kościelne śluby, komunie i chrzciny. Mają wyjebane, nic nie grozi za olanie a mimo tego chrzczą te swoje dzieciaki :]
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"