To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Papież Franciszek: poznałem w życiu wielu dobrych marksistów
Hm.

Kolejne hm. Rzuciem okiem na ten esej, głównie końcówkę. Agnosiewicz pisze w niej mniej więcej to, czego chciałbym w Polsce czytać możliwie najwięcej. Zdaje się, że przyjdzie poczytać go więcej i biada pilastrowi, jeżeli facet zaczął pisać dorzecznie.

Na koncepcję sojuszu ołtarza z tronem mogę, jako miłośnik japońszczyzny, odpowiedzieć tak tylko, że w Japonii mamy do czynienia z głową państwa, która jest zarazem kimś na kształt arcykapłana i nawet sprawa wyrzeczenia się przez niego boskości nie jest do końca czysta – jest tam jakaś furtka do wolty religijnej, gdyby Amerykanom się noga powinęła. I jest to druga czy trzecia gospodarka świata, ale właśnie dlatego, że kraj jest zjednoczony i spójnie zarządzany przez elity rodzimego chowu, do tego stopnia, że jeśli Cesarzowi spodoba się skapitulować, to jego jastrzębi minister wojny rozpruwa sobie brzuch. Tak że sam bym klękał, jeżeli Polska miałaby urosnąć od tego. Na jedno kolano, oczywiście.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Papież Franciszek: poznałem w życiu wielu dobrych marksistów - przez ErgoProxy - 27.08.2017, 16:27

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości