lumberjack napisał(a): Że gardzę islamem i że nie pasuje on do naszej kultury? Tak. Ale nie zrozumiałeś nic z tego, co tyle czasu pisałem. Chcę zapobiec jakimkolwiek tego typu sytuacjom, a nie do nich doprowadzać.
A ja skacząc z 11 piętra chcę sobie poszybować przed siebie a nie walnąć po prostu o beton. Tylko, że tak się nie da. I taka retoryka jaką uprawiasz po prostu musi prowadzić do wzrostu tego typu sytuacji. Co więcej, nawet jeżeli do Polski nie przyjedzie ani jeden uchodźca to wróg już jest jasno wskazany i wpierdol będą dostawać ci którzy po prostu nie wyglądają na rdzennego Polaka/Europejczyka. Na chwilę obecną liczba tego typu przestępstw w porównaniu do okresu sprzed nagonki wzrosła prawie 3 krotnie.
Mam też wrażenie, że 2LH20 nie chciał Cię obrazić i nie twierdził, że byłbyś zdolny do pobicia jakiejś jak to sam określasz "ciapatej". On po prostu słusznie zauważył, że ktoś w swojej niechęci poszedł po prostu o jeden krok dalej niż Ty. Dla Ciebie pewnie przekroczenie tej granicy byłoby niemożliwe ale dla wielu to nie jest żaden problem. Zwłaszcza, że tych ludzi się dehumanizuje i ten gość wcale w swej ofierze nie widział pewnie kobiety tylko jakąś "ciapatą".
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"