białogłowa napisał(a): Dwa Litry Wody,Primo, ortodoksi bardzo często sprzeciwiają się istnieniu Państwa Izrael jako "sprzecznego z wolą Bożą", a zatem prawdopodobieństwo to wcale nie jest wybitnie duże. Secundo, przypadki takie jak ten dobitnie pokazują, że zarówno Izrael, który jest żydowskim państwem wyznaniowym, jak i sami ortodoksyjni Żydzi (!) są lepszą opcją dla muzułmanów, niźli rządy (polityczne, duchowe, a w szczególności gospodarcze) mułłów czy mahometańskich polityków, co w innym świetle stawia "okupację" Zachodniego Brzegu Jordanu, bo o tym jak mniemam pisze białogłowa.
Przecież ani lumber, ani ja (bo też jestem przeciwko pomaganiu uchodźcom na zasadach dyktowanym przez Unię), nie tolerujemy zachowań tego marginesu. Ten ortodoks, który ujął się za bitą kobietą, jeśli jest Izraelczykiem to jest wybitnie duże prawdopodobieństwo, że wspiera swój syjonistyczny rząd okupujący Palestynę, a pomimo to ujął się za muzułmanką.
Ateistą jestem z powodów moralnych. Uważam, że twórcę rozpoznajemy poprzez jego dzieło. W moim odczuciu świat jest skonstruowany tak fatalnie, że wolę wierzyć, iż nikt go nie stworzył! - Stanisław Lem