ZaKotem napisał(a): Ponieważ w tej grze przy jednorazowym losowaniu ryzyko śmierci wynosi 1/6 lub 1/7, w zależności od używanej maszyny losującej, co wydaje mi się wartością znacznie przekraczającą tolerowany przeze mnie poziom ryzyka.
To dlaczego akceptujesz grę w której poziom ryzyka jest niemożliwy do ustalenia?
ZaKotem napisał(a): A ja mam pytanie do osób broniących szowinizmu/atakujących muzułmanów za to, że niektórzy z nich noszą niemodne u nas nakrycia głowy:
Czy kiedykolwiek prowadziliście na drodze publicznej pojazd mechaniczny, a jeśli tak, to jak zebraliście się na taką odwagę?
Co prawda nie bronię szowinizmu ani nie atakuję muzułmanów za to, że niektórzy z nich noszą niemodne u nas nakrycia głowy, ale odpowiem: bo nie jest mi wiadome, żeby w puli prowadzących inne pojazdy w miejscach i czasie, które gwarantują spotkanie, byli goście, których spotkanie wiąże się ze śmiercią. A tylko wtedy możnaby to porównywać do zapraszania szmatogłowych czy do rosyjskiej ruletki.
exeter napisał(a): Nie wiem jak inni, ale ja nie przyłożyłbym sobie do głowy naładowanego rewolweru - zbyt duże ryzyko.
To dlaczego akceptujesz grę w której poziom ryzyka jest niemożliwy do ustalenia?
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd