Cytat:To dlaczego akceptujesz grę w której poziom ryzyka jest niemożliwy do ustalenia?
Ależ oczywiście, że to jest możliwe do ustalenia. Bierzemy ilość ludzi zabitych przez muzułmanów w Polsce i dzielimy przez liczbę muzułmanów w Polsce (to kilkadziesiąt tysięcy, więc nie za mała grupa do celów statystycznych). To przeciętna morderczość muzułmanina mieszkającego na terenie Polski. Następnie mnozymy tę liczbę przez planowaną liczbę przyjmowanych muzułmanów, co daje nam liczbę spodziewanych ofiar po tym przyjęciu. Tę z kolei liczbę dzielimy przez wielkość populacji Polski i to daje nam szacunkowe ryzyko jednostkowe. No to bierz i podstawiaj dane.
Cytat:Co prawda nie bronię szowinizmu ani nie atakuję muzułmanów za to, że niektórzy z nich noszą niemodne u nas nakrycia głowy, ale odpowiem: bo nie jest mi wiadome, żeby w puli prowadzących inne pojazdy w miejscach i czasie, które gwarantują spotkanie, byli goście, których spotkanie wiąże się ze śmiercią. A tylko wtedy możnaby to porównywać do zapraszania szmatogłowych czy do rosyjskiej ruletki.
Serio, istnienie ludzi, którzy alternatywnie postrzegają zakaz wyprzedzania na zakręcie bez widoczności, jest dla ciebie wątpliwe? No cóż, ja widziałem kilku. Z bliska. Prawdopobieństwo ZBYT bliskiego spotkania z takim również jest możliwe do oszacowania. Może spróbuj, posługując się statystyką.