ZaKotem napisał(a): Wyjaśnisz mi, w jaki sposób gwałty przyczyniają się do wzrostu popularności islamu?
Cytat:O w taki: http://www.polskatimes.pl/artykul/928430...,id,t.htmlJeśli w okolicy grasują kieszonkowcy, to każdy policjant poradzi ci, żeby trzymać portfel przy sobie, a nie np. w torebce albo w kieszeni kurtki. To znaczy, że staje po stronie kieszonkowców i oprócz tych dobrych rad policja nic nie robi?
Wrzuciłem tylko jeden link, bo więcej nie chce mi się szukać, a jestem pewien, że czytałeś o tym i inych przypadkach, gdzie odpowiedzią na gwałty jest sugestia, żeby kobiety się bardziej zakrywały, rodzice chodzili ze swoimi dziećmi na basen inną drogą niż zazwyczaj, itd.
ZaKotem napisał(a): Oczywiście! Jak dotąd nikt nie zabrania przyjeżdżać turystom, studentom, biznesmenom, sportowcom z krajów muzułmańskich - chciałbyś to zmienić?
Cytat:Generalnie turystów, studentów, biznesmenów, sportowców z krajów muzułmańskich łatwo poznać - chociażby po tym, że jak normalni ludzie przyjeżdżają z paszportami, przechodzą odprawę paszportową, spełniają warunki wjazdu jak normalni ludzie (np. mają gdzie i za co się podziać). Nachodźcy żadnego z tych warunków się nie spełniają, a to o nich rozmawiamy.A co to za problem dla terrorysty posłużyć się fałszywym dokumentem? Nie należą też oni do biedaków niemających się gdzie podziać. Tak przy okazji, co sadzisz o ok. tysiącu pracowników z Bangladeszu, przyjętych przez polskich pracodawców w tym tylko roku? Przypominam, że muzułmańscy bandyci i terroryści w Europie to dzieci i wnuki nie żadnych uchodźców, tylko celowo sprowadzanych i z reguły uczciwych robotników mających zatkać dziury w rynku pracy, żeby ulżyć ciężkiej doli korporacji, które zły (wtedy zły) wolny rynek zmusza do płacenia pracownikom porządnie. Wydaje mi się, że pisowcom powtarzanie scenariusza Zachodu nic a nic nie przeszkadza. Widocznie jedynymi ZŁYMI muzułmanami są ci, którzy uciekają przed terrorem islamskich fundamentslistów.