To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sygnały do kosmitów będące pytaniami z oczekiwaniem odpowiedzi?
tomeh napisał(a): Osobiście jestem przekonany że jest inne inteligentne życie w kosmosie i że jest go dużo. Jestem też pewny ze jak rząd wyłapie takie sygnały to je ukrywa. A cywilnych rakiet jeszcze nie mamy na orbitach i daleko za układem.

A ja nie - powód - wielkie filtry
https://www.youtube.com/watch?v=ZlgyxQJH...awM_xiMHCD

Niema sensu ukrywać sygnałów od kosmitów , inna sprawa, że kosmici, jeżeli są mogą być kompletnie niezainteresowani komunikacją radiową. Można również szukać dowodów pośrednich - śladów megastruktur jak tajemniczy KIC. Tylko, że takie doniesienia trzeba weryfikować , a my nie mamy jeszcze za bardzo czym. Zresztą po cholerę obcy mieliby coś do nas wysyłać. Często wysyłasz wiadomości do ONRu? Liczysz na inteligentną odpowiedź?

Jestem przekonany, że podczas zimnej wojny, mocarstwa celowo mnożyły takie spiskowe teorie - poco? Żeby zasugerować rywalom, że mają dostęp do technologi niedostępną dla innych.
"Chociażbym chodził ciemną doliną zła się nie ulęknę, bo będę w niej największym skurwysynem" (Ps23,4 vs forum postapo)[url=http://blog.wiara.pl/alla86/2007/04/27/chociazbym-chodzil-ciemna-dolina-zla-sie-nie-ulekne-bo-ty-jestes-ze-mna-ps234/][/url]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Sygnały do kosmitów będące pytaniami z oczekiwaniem odpowiedzi? - przez angorek333 - 27.09.2017, 14:42

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości