Sofeicz
Zefciu

Ps.
Błędami językowymi jak z rękawa sypnął w czwartek minister Waszczykowski. Najbardziej urzekły mnie następujące frazy: „Rosjanie traktują to jako instrument irytujący nas” "Umyto ręce, ucieknięto od odpowiedzialności,[…]” "przez lata nie wnoszono tej sprawy bezpośrednio w rozmowach z Rosjanami"
Cytat:Popularne u policmajstrów "za niemanie świateł".Ja zaś długo byłem przekonany, że owe „za niemanie” to w istocie „zaniemanie” czyli coś na kształt „zaniechania”.
Zefciu
Cytat:Jak byłem mały, to zastanawiałem się, co to za atrybut władzy ta "dzierża" (co Ono jej w żłobie nie ma). Moja siostra z kolei nie wiedziała co to za istoty owe "podniebiosy" (co to wyśpiewują).Skoro jesteśmy już przy tematyce sakralnej, to przypomniało mi się, że kumpel, który za dzieciaka był ministrantem, wspominał mi kiedyś, że co starsze parafianki śpiewając pieśń W majestacie na niebieskim tronie z tronu niebieskiego zawsze robiły tron niemiecki. Jeśli więc ktoś wam będzie wmawiał, że na Śląsku jest ukryta opcja niemiecka, to proszę w to nie wierzyć. Tu opcja niemiecka jest jak najbardziej jawna

Ps.
Błędami językowymi jak z rękawa sypnął w czwartek minister Waszczykowski. Najbardziej urzekły mnie następujące frazy: „Rosjanie traktują to jako instrument irytujący nas” "Umyto ręce, ucieknięto od odpowiedzialności,[…]” "przez lata nie wnoszono tej sprawy bezpośrednio w rozmowach z Rosjanami"
O Lord, bless this thy hand grenade, that with it thou mayest blow thy enemies to tiny bits in thy mercy.