http://polskaracja.com/ustawa-o-dostepie...zla-dalej/
Co o tym sądzicie? Ja wiem, że zwiększenie dostępu do broni palnej nie rozwiąże żadnego problemu, ale przynajmniej da większej ilości ludzi możliwość lepszej obrony.
Ciekawe jest to, że ustawę przepchnie partia, która uchodzi za partię pragnącą roztoczyć opiekuńcze ramię państwa nad wszystkimi obywatelami.
Kiedyś komuniści ograniczyli zwykłym ludziom dostęp do broni palnej, bo monopol na nią miało mieć wyłącznie państwo. Teraz ludzie oskarżani o ciągoty do PRLu sami zwiększają ludziom dostęp do broni. Fajny paradoks.
No i jak widać PO i Nowoczesna chcą, żeby było jak za komuny. I w ogóle jaka panika w wypowiedziach ich polityków - tak jakby uważali ludzi za skończonych debili, którzy jak tylko kupią sobie broń to zaraz jakieś masowe mordy zorganizują.
Ja tylko przypomnę, że co trzeci Niemiec ma broń palną, a Polak - co setny.
Cytat:Choć wiele osób jest tym faktem zszokowanych, ustawa o dostępie do broni palnej przeszła dalej.
Sejm skierował projekt do Komisji Administracji i Spraw Wewnętrznych. Ustawa o dostępie do broni, którą zaproponowało Kukiz’15, od samego początku wzbudzała wiele kontrowersji. Przeciwko jej procedowaniu był między innymi Ryszard Petru, który ostro wypowiadał się na ten temat.
Nowoczesna wnioskowała nawet o odrzucenie projektu. Została jednak przegłosowana w stosunku głosów 263 do 158 (15 posłów wstrzymało się przed podjęciem decyzji).
„Chcecie zrobić dziki zachód z Polski, chcecie żeby Polak strzelał do Polaka. Każdy, kto zagłosuje za tą ustawą, sprowadzi ogromne zagrożenia nie tylko na zwykłych obywateli, ale również na was (…) chcecie żeby Polska była skąpana we krwi” – stwierdził parlamentarzysta Nowoczesnej Paweł Kobyliński.
„Każdy odpowiedzialny polityk, każdy ojciec, każdy rodzic, zagłosuje za odrzuceniem tej ustawy. Polacy nie chcą broni” – przytakiwał mu Sławomir Nitras z Platformy Obywatelskiej.
Co o tym sądzicie? Ja wiem, że zwiększenie dostępu do broni palnej nie rozwiąże żadnego problemu, ale przynajmniej da większej ilości ludzi możliwość lepszej obrony.
Ciekawe jest to, że ustawę przepchnie partia, która uchodzi za partię pragnącą roztoczyć opiekuńcze ramię państwa nad wszystkimi obywatelami.
Kiedyś komuniści ograniczyli zwykłym ludziom dostęp do broni palnej, bo monopol na nią miało mieć wyłącznie państwo. Teraz ludzie oskarżani o ciągoty do PRLu sami zwiększają ludziom dostęp do broni. Fajny paradoks.
No i jak widać PO i Nowoczesna chcą, żeby było jak za komuny. I w ogóle jaka panika w wypowiedziach ich polityków - tak jakby uważali ludzi za skończonych debili, którzy jak tylko kupią sobie broń to zaraz jakieś masowe mordy zorganizują.
Ja tylko przypomnę, że co trzeci Niemiec ma broń palną, a Polak - co setny.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać