Gargamel napisał(a): Dlaczego ogranicza się wolność obywateli i niejako sankcjonuje niedzielę jako dzień "dla Boga i rodziny"? Warto też pomyśleć o tych, którzy mogą przez tę ustawę stracić pracę.
Napisałem w którymś wcześniejszym poście, że wystarczyłby dzień wolny do odebrania na tygodniu. Ale i tak się ucieszę nawet z takiej ustawy jaka ma być.
Gargamel napisał(a): Na to jakiś cham mógłby ci odpowiedzieć, że on wbija chuja w twój odpoczynek z dziewczyną (ajć, jak to okropnie brzmi)
Spoko Bejbe, do chama możesz po chamsku
No właśnie od lat jest wbijany chuj w prawo pracowników do odpoczynku. Ja to wszystko dodatkowo bezpośrednio widzę jak to wygląda od podszewki i doświadczam skutków tego bezpośrednio i nie jest to nic fajnego. W człowieku tylko frustracja i gniew narasta. Wyobraź sobie, że prawie nigdy nic nie możesz sobie zaplanować, bo dodatkowo prawie nigdy nie wiadomo które zmiany ci wypadną w najbliższe dni. Fajnie by ci było?Gargamel napisał(a): Dlaczego w irracjonalny sposób "uprzywilejowuje" się pracowników trudniących się handlem w supermarketach względem sprzedawców na stacjach benzynowych czy kierowców?
Nie wiem. A jak to jest rozwiązane w Niemczech? Z tego co wiem tam jest zakaz pracy w każdą niedzielę.
Dwa Litry Wody napisał(a): Raczej nie jest to prawda. W Szwajcarii na 100 obywateli przypada ok. 25 sztuk prywatnej broni palnej -źródło. Natomiast broń, którą w ramach służby wojskowej otrzymują rezerwiści i rekruci wydawana jest bez amunicji.
Ehh... kurwa, no i znowu szejm szejm szejm...

Sory, nie chciałem skłamać.
Dwa Litry Wody napisał(a): A dlaczego miałoby dojść do tego co w Szwajcarii, a nie do tego co w Stanach?
No właśnie - nie dowiemy się tego, dopóki się tej ustawy nie wprowadzi. Jak będzie źle, to zawsze można się z tego wycofać i wrócić do stanu wyjściowego.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać