Roan Shiran napisał(a): No niesamowite. Ludźmi manipulują, hieny jedne. Myślałem, że po stronie Katalończyków są jedynie osoby Czyste i Nieskalane.
To źle myślałeś.
Cytat:Ponadto nie ma jak to pałować ludzi, zamykać lokale wyborcze, zabierać urny i zmuszać ludzi do głosowania w którymkolwiek okręgu się da, a następnie dziwić się, że gdzieś tam zagłosowało więcej osób, niż jest mieszkańców. Ew. że w takich warunkach referendum było nieścisłe i niezbyt rygorystycznie nadzorowane.
Coś jak na Krymie czy w Donbasie
Cytat:Radziłbym uważać, komu się chce, po przeczytaniu jednego felietonu, wsadzać kije w rzycie. Nawet na tak wspaniałym i powszechnie poważanym portalu jak wiara.pl można zostać, o ironio, zmanipulowanym i urobionym.
No pewnie. Tylko powyższe felietony nie opisują stricte sytuacji a pokazują, że sytuacja się ździebko różni od tej jaką rysują media, którym wyolbrzymiona narracja bardziej pasuje.
białogłowa napisał(a): Właśnie, trzeba też pamiętać, że zawsze w każdej społeczności znajdą się jakieś osoby, które w tych intencjach co to nimi piekło wybrukowane, zechcą dodać nieco kolorytu do faktów. Poza tym, osobiście nie mam powodu aby p. Śliwie nie wierzyć, ale lepiej by to wyglądało aby podał linki do zmontowanych filmików. No i niesprowokowane rękoczynami przypadki pobicia, ile by ich nie było, to jednak były, bo wszyscy widzieliśmy w żaden sposób nie wyglądające na spreparowane nagrania, na których policjanci kopią ludzi.
No i o to z grubsza chodzi. Przede wszystkim ważny jest kontekst, aktualność informacji i tak dalej. Ale najważniejsze jest źródło. Skoro u źródeł leżą manipulacje, to co za różnica jaki jest ich powód. Zmanipulowana informacja jest do niczego.
Żarłak napisał(a): Konsumpcja dużych ilości cukru wzmaga ryzyko wystąpienia chorób układu krążenia z powodu interakcji jaka zachodzi pomiędzy cukrami, a transportem i rozkładanie tłuszczów.
Tak z ciekawości zapytam co jest w tym przełomowego, nie jestem na bieżąco niestety.
Sebastian Flak