korsarz napisał(a):DziadBorowy napisał(a): https://wiadomosci.wp.pl/ruszyla-nagonka...410930305a
I znowu ciężko nie mieć skojarzeń z najobrzydliwszą PRLowską propagandą. Ja na prawdę nie rozumiem dlaczego szczekaczki PIS z każdego kto nie je Partii z ręki muszą robić wroga publicznego. A wg. najnowszego sondażu oni mają 47% poparcia. Niezbyt dobrze to świadczy o kondycji moralnej społeczeństwa.
Gdyby lekarzom zależało na podniesieniu swoich pensji to powinni de facto lobbować za totalnym urynkowieniem służby zdrowia. A tak, mamy rozkapryszonych ludzi, którzy (nie wszyscy) żądają przywilejów (niczym górnicza hołota) i podniesienia płac zapominając, że co rząd da to moze i zabrać.
Zresztą nie ulega watpliwości, że płace lekarzy nie naleza do złych; widział kto biednego lekarza?
Wybacz ale zwyczajnie pierdolisz od rzeczy. Szanse na realne urynkowienie służby zdrowia są żadne. Przypominam że jedna z najbardziej socjalono-etatystycznych partii głównego nurtu cieszy się poparciem 47% Polaków. Zarobki lekarzy rezydentów są kiepskie. Bo owszem robiąc na 1.5 etatu i dorabiając może nieźle to wygląda ale podstawa za 40h niższa niż średnia krajowa to jednak dupy nie urywa. Zresztą rynek to weryfikuje, za jakiś czas zwyczajnie nie będzie lekarzy. Tą samą kasę przy podobnym wysiłku wyciągniesz w budowlance jak masz głowę na karku.
Cytat:Problem pensji lekarzy spadł na barki bogobojnych socjalistów i oczywiście jest to wykorzystywane przez targowiczan, którzy myślą, że to dobra okazja dać po łbie rządzącym.
A wystarczy zerknąć kto sie pojawia w kampaniach poparcia dla tej kawiorowej złotej młodzieży po medycynie - Ostaszewska, młody Stuhr, Janda itd. Ludzie, którzy dziwnym tropizmem są zawsze przy tzw. Czarnym proteście, obronie UBeckich uposażeń czy demonstracjach tzw. KODu.
Myślałem że jesteś jednak mądrzejszy. A po prostu dajesz się manipulować jak pokorne ciele. Tak się zastanawiałem do kogo trafia reżimowa propaganda. Okazuje się, że do korsarza

Cytat:Obrzydlistwo.Obrzydlistwem jest wyciąganie jakiś prywatnych spraw bo ktoś śmie się czegoś domagać od jaśnie nam panujących.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"