Roan Shiran napisał(a): janpola napisał(a):
hmm 9/10 mówisz? to stanowczo za dużo .. jak dla mnie naciągana siódemka to max Język
Bardziej 6+. Za stronę wizualną i dźwiękową.
No właśnie... Wyszło średnio. Jedna z tych kontynuacji, która mogłaby nie powstać, bo nie wnosi nic nowego, a sama w sobie nie powala na kolana. I choć film jest dobrze zrealizowany to historią i aktorstwem nie powala. Dlaczego jest taki długi? Naprawdę mi się nudziło, bo niewiele treści w sobie zawiera, nie zaskakuje niczym, a napięcia pomiędzy bohaterami, a także ich rozterkami wewnętrznymi w zasadzie nie ma. Postacie mogłyby zyskać, gdyby były bardziej rozbudowane, ale do tego potrzebna byłaby treściwa fabuła. Koło się zamyka.
Obawiałem się, że obraz z zatęchłej atmosfery pierwowzoru przeistoczy się w niczym nieuzasadniony film akcji. Po seansie zacząłem się zastanawiać czy taki wybór nie byłby lepszy, skoro scenariusz jest tak ubogi. :/
Krótko mówiąc, można obejrzeć, ale naprawdę nie wiem po co tracić na to ponad 2,5 godziny. Czekam na skróconą wersję żeby oglądanie miało sens
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy
“What warrior is it?”
“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”
.