Żarłak napisał(a):Roan Shiran napisał(a): janpola napisał(a):
hmm 9/10 mówisz? to stanowczo za dużo .. jak dla mnie naciągana siódemka to max Język
Bardziej 6+. Za stronę wizualną i dźwiękową.
No właśnie... Wyszło średnio. Jedna z tych kontynuacji, która mogłaby nie powstać, bo nie wnosi nic nowego, a sama w sobie nie powala na kolana. I choć film jest dobrze zrealizowany to historią i aktorstwem nie powala. Dlaczego jest taki długi? Naprawdę mi się nudziło, bo niewiele treści w sobie zawiera, nie zaskakuje niczym, a napięcia pomiędzy bohaterami, a także ich rozterkami wewnętrznymi w zasadzie nie ma. Postacie mogłyby zyskać, gdyby były bardziej rozbudowane, ale do tego potrzebna byłaby treściwa fabuła. Koło się zamyka.
Obawiałem się, że obraz z zatęchłej atmosfery pierwowzoru przeistoczy się w niczym nieuzasadniony film akcji. Po seansie zacząłem się zastanawiać czy taki wybór nie byłby lepszy, skoro scenariusz jest tak ubogi. :/
Krótko mówiąc, można obejrzeć, ale naprawdę nie wiem po co tracić na to ponad 2,5 godziny. Czekam na skróconą wersję żeby oglądanie miało sens
Tak, Blade Runner to scenariuszowa klapa. Wszystko to już widziałem w innych filmach. Intryga nudna, niezaskakująca, wszystko łopatologicznie tłumaczone widzowi, coś jak w kinowej wersji pierwszego Blade Runnera. Zakończenie zostawiło mnie jedynie z uczuciem rozczarowania. Muzycznie też się nie broni, jakieś łubudu Zimmera. Tylko jeden oryginalny kawałek - Mesa - zrobił na mnie wrażenie w kinie. Mimo wszystko mam ochotę obejrzeć jeszcze raz jak wyjdzie na DVD/Blue-ray

Gdybym nie oglądał większości znanych filmów Sci-fi, to pewnie byłbym zachwycony, a tak to 6/10.