ZaKotem napisał(a): zefciu, jak cię lubię, ty mi tu nie głoś teorii spiskowych.A ja nie głoszę żadnej teorii spiskowej. Nie twierdzę, że korsarz uczestniczy w spisku. Twierdzę, że należy do pewnej klasy uczestników internetowych dyskusji, członkowie której posiadają pewien zestaw charakterystycznych poglądów i cech.
Cytat:emocjonalnie będzie mu blisko do Putina, który również jest konserwatystą.Putin owszem - w konserwatywny ornat się ubiera i ogonem na konserwatywną Mszę dzwoni. Jednak jeśli patrzy się na jego działania i ich skutki, to nie sposób owego konserwatyzmu obronić.
Cytat:I tak samo będzie musiał pałać sympatią do KaczyńskiegoBolszewizm PzŻ jest jeszcze bardziej ewidentny niż bolszewizm Putina.
Cytat:Jeśli zaś chodzi o trudności w posługiwaniu się językiem polskim, to ma je zdecydowana większość Polaków i nie jest to powodem do jakichkolwiek podejrzeń.Po pierwsze - można mieć trudności mniejsze i większe. Po drugie - taki np. Gladiator kiedyś umiał mówić po polsku. A obecnie ta umiejętność ulega u niego stopniowemu zanikowi.
korsarz napisał(a): Drazniacy jest typ, któremu zadaje proste pytanie - skoro są sankcje dlaczego Nord Stream 2 jest realizowany, a on nie odpowiada tylko dokonuje oceny mojej skromnej osoby.A "on" prosi o uzasadnienie tego pytania. Bez takiego uzasadnienia pytanie ma tyle sensu, ile "Dlaczego ten dzbanek jest fioletowy, skoro stolicą Armenii jest Erewań".