Łazarz napisał(a): A mnie chodziło, żeby to było ciutkę bardziej szczegółowo (ale tylko ciutkę)Łojoj. Dawno dawno temu, kiedy po oceanach pływały trylobity, a listy przebojów zdobywała pewna pani używająca whisky w celach dentystycznych na forum uformowała się grupka użytkowników o poglądach ogólnie prawicowych. Co ciekawe grupka dość barwna, nieprzystająca do dzisiejszych pseudoprawaków, co to PiS-u co prawda nie popierają, ale... (a poza tym Putin jest wspaniały). Był tam mocno akapowy Xeno, był Wotan uważający się za anarchistę, był idiota - filozof zaczytany w Konecznym, był i Palmer, który w czasie pobytu na forum nawrócił się na katolicyzm.
Na forum tym była wtedy taka funkcjonalność jak "grupy". Można było założyć grupę, tam przynależeć i tam był taki mały chacik (forum leciało wtedy na vBulletinie, a nie MyBB). Nazwę "Ekipa Honor" przez przypadek ukuł Philrond, któremu działalność ww. użytkowników się nie podobała. W każdym razie chłopacy założyli grupę pod taką nazwą i rosło przez jakiś czas napięcie między EH a "libertynami", bo tak zwykło się wtedy nazywać ich oponentów.
Punkt krytyczny nastąpił 26 IX 2017. Bohoh, który niedawno zastąpił Barta na stanowisku admina postanowił całe naczalstwo EH wywalić jednym machnięciem. Różni różnie wówczas zareagowali (ja np. zrezygnowałem z moderowania). Akcja "won" zakończyła się jednak rezygnacją Bohoha na rzecz Socjopapy. Ten przywrócił chłopaków, ale ostatecznie Palmer już samodzielnie zapracował sobie na bana stałego. Reszta grupy jakoś tak się wykruszyła i pozostał z niej może idiota, który czasem coś skrobnie. I tak to mniej więcej wygląda dzisiaj.
Piszę tak ze swojej perspektywy, bo np. nie byłem na żadnym ze zlotów (jedynie kiedyś szedłem do jakiejś mordowni, by krótko po akcji pogadać z Bohohem i Bartem), a różne plotki słyszałem. Więc może inni powiedzą Ci więcej.