Socjopapa napisał(a): Ja nie twierdziłem, że wiem z czego to się bierze. Twierdziłem tylko, że brak jest przesłanek by twierdzić, że bierze się to z rzekomego niedoboru pieniędzy w tzw. służbie zdrowia. Póki co ani niedoboru ani owego związku nikomu nie udało się udowodnić.
W porządku.
Socjopapa napisał(a): Aaaaha... Kolejna niczym nie poparta teza o rzekomym "niedoborze" środków na tzw. służbę zdrowia.
Jeśli wzrasta grupa pacjentów, która generuje większe koszty na swoje leczenie to jest to równoznaczne z koniecznością wzrostu ogółu środków. Ale ten aspekt dot. już samego podtrzymywania systemu na obecnym poziomie świadczonych usług, więc powyższe napisałem w oderwaniu od postulowanego 6,8% PKB.
Socjopapa napisał(a): To jest prognoza oparta o bajania Morawieckiego, które oko.press zaorało. W celu uniknięcia niejasności - prognoza PWC dotyczy rzekomej luki VAT, a nie zwiększonych wpływów z VAT.
Zobaczymy w przyszłym roku po zebraniu danych jakie będzie uszczelnienie i czy faktycznie miało miejsce. Może będzie poprawa, w zasadzie powinna być (skoro poczyniono różne starania ku temu), a czy to będzie 10 czy 5 mld to się okaże.
Socjopapa napisał(a): No przecież jest (albo będzie) finansowana również z ich podatków. Pytanie czy można było wybrać więcej niż jedną opcję - bo jeśli nie i trzeba było wskazać główne źródło finansowania 700- to wszyscy po równo dali dupy.
Płacą. Wyzłośliwiam się tylko.
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy
“What warrior is it?”
“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”
.