Żarłak napisał(a): Nie będę cytował samego siebie, ale sprawdź jeszcze raz, bo napisałem, że optymalizacja zarządzania przedsiębiorstwem i kosztami też jest konieczna.
Napisałeś też, że zwiększenie liczby klientów "szczególnej troski" jest wskazaniem do "dosypania" kasy.
Socjopapa napisał(a): Na razie to co można przypisać działaniom rządu (uszczelnienie to to nie jest, ale mniejsza z tym) to ok. 1% wzrostu dochodów. Co stoi w sprzeczności z szumnymi hasłami o ogromnej luce VAT.
*Gwoli uściślenia, nie o ogromnej luce, tylko jej radykalnym zmniejszeniu.
Dlatego jestem ostrożny w swoich ocenach. Czas pokaże.
[/quote]
Nie to miałem na myśli. Były szumne hasła o ogromnej luce w VAT, która powinna się uwidocznić po działaniach przenoszących odpowiedzialność finansową za przestępców na przedsiębiorców. Skoro się nie ujawniły dotychczas to brak jest wskazań, że miałyby się ujawnić w ciągu następnych dwóch miesięcy.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd