lumberjack,
I z tym wszystkim, gdy przychodzi mi porównywać się z innymi nacjami, nie odczuwam szczególnej satysfakcji. Także w kwestii od której zaczęliśmy rozmowę.
Oni z powodów religijnych zamykają kobiety w domach, a jeśli już wypuszczają je na zewnątrz, to w "workach" na głowach. My z powodów religijnych żyjąc AD 2017 chcemy uchwalić prawo prowadzące do zabijania kobiet i jeszcze szczycimy się tym jako przejawem unikalnej i wyjątkowej w skali świata etyki i moralności. Wcześniej uniemożliwiając kobietom w ciąży korzystania z powszechnych w cywilizowanym świecie procedur diagnostycznych i medycznych.
Dostrzegasz w tych postępowaniach istotną różnicę, a nawet jeśli, to na czyją korzyść?
Roan Shiran,
Właśnie zrobiłem to co mi zalecałeś, czyli pokontemplowałem, i wyszło mi to, co opisałem powyżej. Masz do tego jakieś uwagi?
Cytat:Czy ty mnie aby teraz przypadkiem nie pouczasz, że mam mieć więcej pokory? Wykaż trochę więcej pokory, Exeterze i pamiętaj, że nie tylko ty masz prawo do oceniania innych.Ależ oceniajmy się wzajemnie, byle obiektywnie i sprawiedliwie. Wiesz, wbrew sugestiom niektórych jestem, krew z krwi, Polak z dziada pradziada, sól tej ziemi. W oczach mam pochyłe wierzby, a w duszy gra mi muzyka Chopina.
I z tym wszystkim, gdy przychodzi mi porównywać się z innymi nacjami, nie odczuwam szczególnej satysfakcji. Także w kwestii od której zaczęliśmy rozmowę.
Oni z powodów religijnych zamykają kobiety w domach, a jeśli już wypuszczają je na zewnątrz, to w "workach" na głowach. My z powodów religijnych żyjąc AD 2017 chcemy uchwalić prawo prowadzące do zabijania kobiet i jeszcze szczycimy się tym jako przejawem unikalnej i wyjątkowej w skali świata etyki i moralności. Wcześniej uniemożliwiając kobietom w ciąży korzystania z powszechnych w cywilizowanym świecie procedur diagnostycznych i medycznych.
Dostrzegasz w tych postępowaniach istotną różnicę, a nawet jeśli, to na czyją korzyść?
Roan Shiran,
Cytat:W Arabii Saudyjskiej właśnie, pomimo licznych kontrowersji, pozwolono kobietom prowadzić samochody, a u nas jednym z największych problemów jest to, że niektórzy (bardzo mała część społeczeństwa) by chcieli wprowadzić całkowity zakaz aborcji.
Weź jakąś whiskey, zapas żywności, znajdź ciemną celę i pokontempluj sobie nad różnicami w traktowaniu kobiet tutaj i w krajach islamskich.
Właśnie zrobiłem to co mi zalecałeś, czyli pokontemplowałem, i wyszło mi to, co opisałem powyżej. Masz do tego jakieś uwagi?