lumberjack napisał(a):Łazarz napisał(a): umowna lewica charakteryzuje się nietolerancją wobec ludzi o odmiennej orientacji politycznej
Nie tylko. Lewica to też niechęć do innych kultur (przede wszystkim do kultury europejskiej, chrześcijańskiej, tradycyjnej).
Łazarz napisał(a): Natomiast nie zgadzam się z użytym kwantyfikatorem ogólnym. W zasadzie po chwili autorefleksji nie znalazłem żadnej takiej grupy w swoim przypadku. No, etycznych wegetarian uważam za, delikatnie mówiąc, nierozsądnych, ale to nie przeszkodziło mi swego czasu zabujać się w jednej takiej.
Nie przeszkadzają ci rasistowscy neonaziści? Debilni anarchiści z antify? Najebani kibole? Pojebani dżenderowcy? Nawiedzone feministki? Leniwi, złodziejscy Cyganie? Fundamentaliści islamscy?
Naprawdę lubisz wszystkie grupy społeczne?
A kto powiedział, że wszystkie lubię? Po prostu o żadnej nie mogę powiedzieć, że jej jakoś specjalnie nie lubię. I tak, póki siedzą w miarę cicho i nie spuszczają innym wpierdolu, będę ich tolerować. Przypominam, że "tolerować nie znaczy zapomnieć, że to, co tolerujemy, na nic więcej nie zasługuje", jak pisał Davila.