lumberjack napisał(a): Naprawdę wkurzają mnie już te głupie chuje. Zamiast zająć się czymś pożytecznym, wolą poświęcać czas i energię na walkę z wolnością słowa. Oby jak najkrócej rządzili. Są nawet bardziej pojebani od PO. PO przynajmniej "tylko" wysłała służby specjalne do redakcji Sylwestra Latkowskiego. Przynajmniej nie dowalili "Wprostowi" kary finansowej.
Dopiero teraz zorientowałeś się, że to dużo gorsza zaraza od PO?
Sama sprawa bardzo ciekawa. Zwłaszcza, że odnośnie tych samych wydarzeń za które nałożona na TVN24 karę, TVP określała opozycję mianem zdrajców i zamieszczała tzw "fake newsy" o tym iż w kraju następuje przejęcie władzy na drodze siły. Kary oczywiście brak. Autorka "ekspertyzy" pani Hanna Kruk, publicystka pisma Egzorcysta i wykładowca Toruńskiej WSKSiM ojca Rydzyka tutaj nie dopatrzyła się złamania prawa.
PIS tutaj ewidentnie próbuje naśladować Węgry, gdzie za pomocą również takich metod nałożono kaganiec na media nie dość entuzjastyczne wobec polityki rządu. PIS jednak może się tu przejechać, bo Polska to jednak nie Węgry i rynek medialny znacznie większy, po drugie nie wiem czy rozsądnym było zaczynanie tej wojenki od uderzenia w firmę z kapitałem amerykańskim co może spowodować jakieś reakcje ze strony USA a ogłupianie lemingów popierających PIS złym Niemcem w tym przypadku się nie sprawdzi.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"