Cytat:KRRiT zamieściła na swojej stronie uzasadnienie decyzji w sprawie TVN. Oprócz absurdów takich jak pretensje że jakiś gość nie będący redaktorem na ich antenie coś powiedział, mamy dwa główne zarzuty. Popieranie działań niezgodnych z prawem jakim zdaniem KRRiT było blokowanie mównicy przez opozycję oraz ewidentne opowiedzenie się po jednej ze stron.
I teraz jeżeli weźmiemy na tapetę pierwszy zarzut to stwierdzić trzeba dwie rzeczy:
- nie tylko nikt nie został w tej sprawie skazany ale nikomu nie postawiono zarzutów
- KRRiT nie ma uprawnień aby wyrokować w takich sprawach
Zatem należy stwierdzić, iż twierdzenia KRRiT o niezgodności z prawem tego protestu to jest po prostu cytując klasyka "opinia kliku kolesi" a wydając ją KRRiT sama opowiedziała się po jednej ze stron sporu.
No cóż, skoro w KRRiT siedzą tacy ludzie jak ta babka - http://technologia.dziennik.pl/internet/...mikuj.html to naprawdę wszystko tam może przejść. I niech robią tak dalej, może to właśnie "krótka ławka" PiSu przyczyni się do ich upadku, gdy ich wierni ale mierni hunwejbini zaczną odwalać takie debilne akcje wbrew partyjnej wierchuszce.`
Cytat:Cobras & Socjopapa
Macie tu jeszcze jedną wykładnię decyzji prezesa - w moim odczuciu chyba najbliższą prawdy. Może was pogodzi.
Ale co tu do godzenia, wrzuciłem ciekawą moim zdaniem opinię nt. obecnych zmian, ale nie napisałem, że się z nią zgadzam. A tu wpada socjo z tą swoją "solidarnością socjalistów".
A co do samego linku - nie wiem czy Kaczyński jest tak głupi i odklejony od rzeczywistości, żeby bać się Beci. Zagrożeniem na pewno dla niego nie była, a i on jakieś sympatii społeczeństwa nawet na jej poziomie nigdy nie uzyska.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.