WronNiemiecki,
dziękuję Ci za post #3220 i jego wymowę, Odnoszę wrażenie, że wielu naszych kolegów nie dostrzega niebezpieczeństwa płynącego z polityki obecnej władzy. W mojej ocenie masz pełną rację pisząc:
Zgadzam się z tym, że polskie społeczeństwo jeszcze się nie obudziło i nie reaguje na odbieranie sobie wolności adekwatnie do skali zagrożenia. Piszesz, że czekają nas pokolenia trwania tego reżimu. Uważam, że się mylisz - obecnie procesy społeczne a i ekonomiczne przebiegają tak szybko, że nikt nie jest w stanie zapanować nad nimi tak długo, nie odcinając kraju od świata kurtyną.
Soul33,
Zacząłem pisać na forum z radości, gdy oddali władzę poprzednim razem.
WronNiemiecki,
Uzasadnienie wniosku o wotum nieufności wobec rządu PiS | Grzegorz Schetyna 07.04.2017
Po tym co powiedział nie ma już odwrotu - musi wygrać wybory, albo skończy w więzieniu. To najsilniejsza z możliwych motywacja.
Sofeicz,
dziękuję Ci za post #3220 i jego wymowę, Odnoszę wrażenie, że wielu naszych kolegów nie dostrzega niebezpieczeństwa płynącego z polityki obecnej władzy. W mojej ocenie masz pełną rację pisząc:
Cytat:Logika PiS idzie logiką leninowską. Zmiany, które zachodzą od 2015 są iście bolszewickie i oznaczają likwidację dotychczasowego porządku prawnego i społecznego. I to w sposób nieodwracalny! Polska jest nie tylko przygotowywana na kompletną izolację na arenie europejskiej, lecz również do Polexitu, wojny domowej i brutalnego, narodowego bolszewizmu w pseudoreligijnym sosie.Kaczyński chce całkowitej przebudowy społeczeństwa wedle swojej porypanej wizji i sięga po sprawdzone bolszewickie metody. Co przyznał sam Prezydent, co prawda kierując zarzut do Min. Macierewicza, ale oni wszyscy spod jednej sztancy.
Zgadzam się z tym, że polskie społeczeństwo jeszcze się nie obudziło i nie reaguje na odbieranie sobie wolności adekwatnie do skali zagrożenia. Piszesz, że czekają nas pokolenia trwania tego reżimu. Uważam, że się mylisz - obecnie procesy społeczne a i ekonomiczne przebiegają tak szybko, że nikt nie jest w stanie zapanować nad nimi tak długo, nie odcinając kraju od świata kurtyną.
Soul33,
Cytat:Chciałbyś.exeter napisał(a): napisał(a):"PiS dawno przeszedł cienką czerwoną linię, za którą „władzy nie oddamy nigdy”. Nie oddadzą, bo już nie mogą.A jeśli jednak oddadzą władzę, to przestaniesz pisać na forum?
Zacząłem pisać na forum z radości, gdy oddali władzę poprzednim razem.
WronNiemiecki,
Cytat:Fakt, od 2005 tkwimy w oscylacji PO-PiS. Ale PO nie zdaje sobie sprawy, że PiS idzie na całość. Naczelnik w którymś z wywiadów jasno dał do zrozumienia, że efekty gospodarcze nie interesują go. Można domniemywać, że za wszelkie katastrofy będą obciążeni "wrogowie ludu". Już dziś da się słyszeć, że głosowanie w PE wbrew woli rządu równa się zdradzie narodowej. Jeśli dodać masę propagandy z rządowych mediów, internetu + deformę edukacji, to jestem niemal pewien rządowi uda się wychować nowego Homo Sovieticusa - człowieka PiSowskiego. PiS będzie rządzić do śmierci Naczelnika. On wiedzą, ze gdyby oddali władze, trafiliby do wiezień.To wszystko prawda, ale widać już symptomy zrozumienia tego po stronie opozycji. W ostatnich wystąpieniach Schetyny w Sejmie padły naprawdę ważne słowa o wielkim ciężarze gatunkowym. Proponuję obejrzenie i wysłuchanie tego wystąpienia pomimo nie najlepszej formy lidera opozycji:
Uzasadnienie wniosku o wotum nieufności wobec rządu PiS | Grzegorz Schetyna 07.04.2017
Po tym co powiedział nie ma już odwrotu - musi wygrać wybory, albo skończy w więzieniu. To najsilniejsza z możliwych motywacja.
Sofeicz,
Cytat:Dlatego mam nadzieję, że UE przestanie hamletyzować i wypierdoli nas z Unii ku chwale ojczyzny.W pełni się z tym zgadzam dodając, że ostre i natychmiastowe sankcje leżą przede wszystkim w interesie polskiego społeczeństwa. I przywitam je z radością, tak samo, jak z radością witałem sankcje nałożone na Polskę przez Prezydenta Reagana za wprowadzenie Stanu Wojennego. Obecnie także mamy do czynienia z zamachem stanu, tylko na razie przeprowadzanym w Parlamencie.
Jak ktoś jest członkiem koła wędkarskiego i zostanie przyłapany na tłuczeniu ryb prądem albo granatami to wylatuje na pysk.
Jeżeli Unia tego nie zrobi, to znaczy, że nie ma żadnej egzekucji zasad, ergo jest do zaorania.