Dwa Litry Wody napisał(a): Dlaczego biblioteki nie miałyby prenumerować gazety o jednym z najwyższych wyników czytelnictwa?
Biblioteki niech se prenumerują. Można uznać, że to jest w zakresie ich obowiązków.
Ale czemu urzędy? To właśnie urzędy nabijały Wyborczej tą poczytność.
Dwa Litry Wody napisał(a): Zważywszy na poziom opiniotwórczości Wyborczej to prawdopodobnie nie aż tak bardzo jak w przypadku publikacji takiej reklamy w tytule skierowanym do dość hermetycznego profilu czytelników i umiejscowieniu jej tuż obok reklamy maści na ból pleców.
Tym bardziej - jeśli poziom opiniotwórczości jest wysoki - nie powinno być przekupstwa państwowymi reklamami.
Dwa Litry Wody napisał(a): Niemniej jednak moja ocena w dużej wiele zależałaby od tego gdzie (tj. w jakiej części gazety), i przy jakiej okazji (np. szczyt NATO, targi MSPO) taka reklama by się pojawiła.
Jeśli by był szczyt NATO, to można by to rozwiązać tak, że reklama byłaby wykupiona i w Gazecie Wyborczej i w Polskiej i w innych gazetach o różnym światopoglądzie.
Dwa Litry Wody napisał(a): To znaczy, że spółki skarbu państwa nie powinny mieć możliwości reklamowania się w prasie ogólnopolskiej? A w prasie branżowej? A co z radiem, telewizją, Internetem i outdoorem? Też zakazać, czy tam już wolno?
A wszystko w chuj zakazać, nie będzie niczego

A tak na poważnie - nie wiem, nie umiem na to odpowiedzieć. Nie wiem jak to rozwiązać. Ale trzeba by coś wymyślić, bo problem państwowego finansowania mediów przychylnych rządowi istnieje od dawien dawna.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać