PiSowce znacznie wcześniej niż myślałem zaczęli podważać sens swojej re-de-formy sądownictwa. Mam na myśli to, że wg nich miała ona służyć poprawieniu jakości w prowadzeniu spraw, funkcjonowania sądów itp. Naturalnie, jak to PiS ma w zwyczaju robić, czyny ich są zaprzeczeniem deklaracji i narracji jaką prowadzą. Jednak nie sądziłem, że już tak szybko zaczną kompromitować się w tym konkretnym przypadku.
Otóż, jak się okazuje, wiceprezes z nadania Pana Zero zażądał wyjaśnień od sędziego za to, że stosował on obowiązujące prawo.
Tak, sędzia powziął decyzję zgodnie z ustanowionym prawem i własną oceną sytuacji i dlatego będzie musiał się z tego wytłumaczyć.
Pewnie dostanie wilczy bilet z podpisem Kaczyńskiego.
Tak PiSowscy kłamcy niszczą ludzi, instytucje, kraj i państwo.
Otóż, jak się okazuje, wiceprezes z nadania Pana Zero zażądał wyjaśnień od sędziego za to, że stosował on obowiązujące prawo.
Tak, sędzia powziął decyzję zgodnie z ustanowionym prawem i własną oceną sytuacji i dlatego będzie musiał się z tego wytłumaczyć.
Pewnie dostanie wilczy bilet z podpisem Kaczyńskiego.
Tak PiSowscy kłamcy niszczą ludzi, instytucje, kraj i państwo.
Cytat:Sędzia Igor Tuleya z Sądu Okręgowego w Warszawie w postanowieniu wydanym przed świętami Bożego Narodzenia 2017 nakazał prokuraturze wznowić umorzone śledztwo w sprawie okoliczności przeniesienia 16 grudnia 2016 roku obrad Sejmu z sali plenarnej do znacznie mniejszej Sali Kolumnowej. Posłowie PiS uchwalili tam ustawę budżetową na 2017 i jeszcze kilka innych ustaw.
Wyjaśnień od Tulei – sędziego znienawidzonego przez PiS za wyroki demaskujące działania służb w latach 2005-2007 – zażądał nowy wiceprezes Sądu Okręgowego w Warszawie Dariusz Drajewicz, który dostał nominację na to stanowisko od ministra Zbigniewa Ziobry po odwołaniu w połowie września 2017 poprzedniej wiceprezes Beaty Najjar.
zrodlo
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy
“What warrior is it?”
“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”
.