Świat staje na głowie. Najpierw tamten artykuł z racjonalisty, teraz ten z kretyniki potylicznej. Może jednak nie taka znowu kretyńska jest ta KP. Szkoda tylko, że z paroletnim opóźnieniem otwierają im się oczy do tej pory zapaćkane politpoprawnością. Kto wie, może niedługo ktoś tam poruszy temat stosunku islamskich imigrantów do homoseksualistów. Kto wie, może ktoś tam w redakcji zacznie się w końcu zastanawiać czy ich kultura jest kompatybilna z naszą.
http://krytykapolityczna.pl/swiat/ue/szw...ubylewicz/
Więcej w linku.
http://krytykapolityczna.pl/swiat/ue/szw...ubylewicz/
Cytat:Niezwykle rzadko dyskutuje się o antysemityzmie innym niż ten pochodzący ze strony skrajnej prawicy i ugrupowań neonazistowskich. Bardzo rzadko ktoś odważył się wspomnieć, że rosnącym problemem jest antysemityzm nowych Szwedów, dość powszechny wśród imigrantów z krajów Bliskiego Wschodu. Tekst Katarzyny Tubylewicz.
Zacznijmy od wyznania: napisanie tego tekstu zajęło mi więcej czasu niż planowałam, ponieważ długo zastanawiałam się nad tym, czy akurat w Polsce temat, który za chwilę poruszę, nie zostanie potraktowany jako dolewanie oliwy do „antyuchodźczego” ognia.
Następnie popukałam się w głowę. Dlaczego? Bo dokładnie ten rodzaj ostrożności polegającej na unikaniu tematów, które mogłyby sprzyjać niedemokratycznym siłom, zaognił w Szwecji wiele społecznych problemów, w tym tytułowy antysemityzm. Jeśli czegoś możemy się nauczyć od dzisiejszej Szwecji, to właśnie tego, że przemilczenie sprzyja nasileniu, a nie leczeniu.
Lewicowe tabu
Jednym z największych grzechów szwedzkiej lewicy, zarówno politycznej, jak i medialnej, było wieloletnie wyciszanie i czynienie tematami tabu kwestii, które mogłyby przedstawić w złym świetle grupy definiowane jako najsłabsze w społeczeństwie, jako nowy proletariat.
Więcej w linku.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać