To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co to znaczy spisywać Ewangelie "pod natchnieniem Ducha Świętego" ?
Jezus przekazał w ogólną ideę, a ewangeliści ją zrozumieli i mogli przekazywać dalej. Czyli działali pod wpływem Jego nauki. To się nazywa działaniem pod wpływem Ducha Świętego.

Yudas

Cytat:Ciekawe jest to , że nauki Jezusa da się zrozumieć dzisiaj bez problemu.

Kiedyś zaskoczył mnie ten fragment: "Wy jesteście solą ziemi. Lecz jeśli sól utraciłaby swój smak, czymże ją posolić? Na nic się już nie przyda, chyba na rozrzucenie i podeptanie przez ludzi."

Była akurat zima i chodniki sypali solą. Właśnie solą niskiej jakości... Później nad tym myślałem i wychodziło mi, że połączenia tego z naszymi czasami nie da się udowodnić. Możliwe, że i w czasach Jezusa sypali sól na ziemię, chociaż to trochę dziwne, bo sól była wtedy bardzo cenna.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Co to znaczy spisywać Ewangelie "pod natchnieniem Ducha Świętego" ? - przez Jaques - 03.02.2018, 22:23

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości