Łazarz
Sofeicz
Cytat:Oryginalna wypowiedź Morawieckiego, na podstawie której powstał ten tweet: "Często dzisiaj słyszymy, że Marzec'68 powinien być naszym powodem do wstydu. Ja uważam, że przede wszystkim Marzec'68 dla Polski, dla Polaków, którzy walczyli o wolność, powinien być powodem do dumy, a nie powodem do wstydu".A co mnie to obchodzi? Czy ja mam czas na lekturę każdego przemówienia miłościwie nam panujących? Przecież po to chyba jest ten cały Tłiter, żebym tam sobie mógł esencję przemówienia odczytać i bez tracenia czasu na ślęczenie nad rządowymi epistołami dowiedzieć się co premier miał na myśli. A, że tam (nadal) mogę przeczytać, że Premier @MorawieckiM: Marzec '68 powinien być powodem do dumy, a nie do wstydu, ponieważ trzeba patrzeć na to przez pryzmat sytuacji politycznej tamtych czasów to już naprawdę nie jest moja wina.
Cytat:Twittera Kancelarii Premiera prowadzi albo idiota, albo ktoś podstawiony.Nieprawda. Konto Kancelarii Premiera prowadzi z całą pewnością bardzo kompetentna osoba, gdyż jak zaświadczają wszystkie niepokorne i niezależne media teraz w KPRM innych osób nie ma. Ja myślę, że najprawdopodobniej znów zawiniło automatyczne tłumaczenie, tyle, że tym razem z języka polskiego na polskawy. Z drugiej strony możliwe jest również to, że Morawiecki po prostu przejęzyczył się, bo za dobrze znał polski.
Sofeicz
Cytat:Ja tam jestem dumny.No widzisz, ty jesteś dumny, premier Morawiecki jest dumny, a prezydent Duda przeprasza i uprawia pedagogikę wstydu.
O Lord, bless this thy hand grenade, that with it thou mayest blow thy enemies to tiny bits in thy mercy.