Łazarz
Tu masz stenogram z posiedzenia sejmu, na którym padły te wiekopomne słowa - użyj wyszukiwarki lub przejdź do str. 26 i rzuć okiem na jej lewy dolny róg.
Cytat:Powinien. Ale to je polityk, z nimi już tak jest.No właśnie – powinien. A skoro godne i sprawiedliwe oraz słuszne i zbawienne było zaoranie (oczywiście z pominięciem, ba zakłamaniem nawet, wszelkiego kontekstu) Bieńkowskiej za „idiotę co pracuje za 6 tysięcy”, albo Sienkiewicza za „chuja, dupę i kamieni kupę”, to się nie oburzaj jak ja się trochę z Morawieckich pośmieję. Zwłaszcza, że jest z czego.
Cytat:Wieść gminna, czyli niepotwierdzone info?Potwierdzona wieść gminna.
Tu masz stenogram z posiedzenia sejmu, na którym padły te wiekopomne słowa - użyj wyszukiwarki lub przejdź do str. 26 i rzuć okiem na jej lewy dolny róg.Cytat:Najzabawniejsze w tym co powiedziała Scheuring-Wielgus nie były same słowa, ale to że:Z Scheuring-Wielgus to nie do mnie. To nie jest pani z mojej bajki, dlatego tez nie mam zamiaru jej ani bronić, ani tłumaczyć. A do błędu lepiej zawsze przyznać się od razu – człowiek oszczędza sobie wstydu i śmieszności.
a) powtórzyła to kilka razy, a tłum skandował za nią
b) później nie sprostowała, tylko przyznała publicznie że swoją wypowiedź podtrzymuje, dodając tylko, że chodziło jej o kobiety z partii rządzącej.
O Lord, bless this thy hand grenade, that with it thou mayest blow thy enemies to tiny bits in thy mercy.