Żarłak napisał(a): No tak, bo liczba ataków dzikich psów jest tak wielka w skali kraju, że uzasadnia opłotowanie każdego domostwa!
Gdybym miał dziecioka, to opłociłbym każdy mój teren, żeby nie doszło nawet do rzadko spotykanego ataku dzikiego psa.
Żarłak napisał(a): I tak mało powodów podaliście uzasadniających stawianie płotów dookoła działki, bo zaledwie trzy
Argument z ilości argumentów to argument dupodemokratyczny. Ważna jest jakość argumentów. Mi wystarczą te trzy.
Żarłak napisał(a): a przy tym i tak żaden z tych powodów nie uzasadnia stawiania płotu po całym obrysie nieruchomości.
Po to se kupuje nieruchomość, żeby sobie z nią robić co chcę.
Jaki jest sens ogrodzenia tylko połowy nieruchomości? jedyny powód takiego czegoś to brak kasy na ogrdzenie wszystkiego, ale jeśli ma się kasę, to czemu nie? Niektórzy chcą mieć domy z pięcioma pustymi pokojami, a inni chcą mieć ogrodzone posesje - z tego ostatniego są przynajmniej jakieś praktyczne korzyści.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać