DziadBorowy napisał(a): Ciekawe tylko kogo będzie gnębił skoro na prawie każdym stanowisku gdzie można mieć "dolce vita" na koszt państwa znajduje się obecnie człowiek pisowski.Ale są stanowiska, gdzie można mieć dolce vita nie na koszt państwa. Ludu pracujący miast i wsi (nie mylić z WSI), cieszmy się i radujmy, na horyzoncie widać już komunizm.
DziadBorowy napisał(a): Z innych propozycji, poza obiecaniem drugi raz tego samego co obiecali w 2015 urzekł mnie wyjątkowo pomysł aby sprawców drobnych przestępstw wsadzać na 14 dni do więzienia aby kontakt z "prawdziwymi bandytami" odstraszył ich od przestępstw. Proponuję iść zatem dalej i w ramach prewencji robić weekendowe pobyty w więzieniu dla dzieci i młodzieży szkolnej Uśmiech Ja sobie tu ironizuję, ale znowuż mam wrażenie, że lud pisowski będzie tym pomysłem zachwycony.Lepiej powołać specjalną, elitarną służbę, która sama sprawców drobnych przestępstw będzie pod prysznicem gwałcić. Taki prawdziwy bandyta robi to charytatywnie i szczególnej motywacji nie ma, co innego dobrze opłacony fachowiec.
DziadBorowy napisał(a): Dowiedziałem się też od prezesa, że ich propozycje skierowane są do dobrych Polaków. Ponieważ prawie żadna z nich mi się nie podoba a sporo budzi nawet głęboką niechęć, najwyraźniej dobrym Polakiem nie jestem UśmiechPrzecież nawet Polakiem nie jesteś. Jesteś ledwie polskojęzyczny.
Mówiąc prościej propedegnacja deglomeratywna załamuje się w punkcie adekwatnej symbiozy tejże wizji.