zefciu napisał(a):Szczerze wątpię, żeby umknęło to Hikikomoriemu-san z think tanku dyskurs kultura-nauka. Rozsądek każe uznać, że on zdaje sobie doskonale sprawę, że spór "normalni ludzie vs. zwyczajni taksówkarze" to kwestia li tylko mody politycznej, którą dziennikarz-fachura podłapuje i beznamiętnie stosuje w artykule, bo czymś zapełnić szpaltę musi.cobras napisał(a): No i to jest fakt, wystarczy spojrzeć na tę mapęCzyli po prostu ironia wynikająca z faktu, że ktoś najpierw wyśmiewa ideę „normalnych ludzi”, a potem promuje równie durną „normalnych krajów” Ci umyka.
zefciu napisał(a):Wejrzałem Ci w twarz na Twojej stronie internetowej i mnie poraziło. What has been seen, cannot be unseen.ErgoProxy napisał(a): Hm. Mam rozumieć, że zefciu uważa równie durną i z palca wyssaną nawijkę o dwóch nienormalnych taksówkarzach za normalną?Przedstaw mi proszę swój tok myślenia, który doprowadził Cię do takiego wniosku, bo jakoś nie potrafię go samodzielnie odtworzyć.
zefciu napisał(a):To jedź nad Odrę wbijać tam słupy graniczne, których żaden dżęder nie przekroczy. Generalnie kobiety spędzały płody od pradziejów, odkąd tylko wymyślono zielarstwo i nikomu to w zasadzie nie przeszkadzało, a dopiero zupełnie niedawno Kościoły dostały hopla z przerzutką na tym punkcie, bo się okazało, że ta okropna bezbożna zaraza masońska, Humanitas, nie tylko, że nie chce sama upaść, ale jeszcze jest dla przeciętnego chłopa atrakcyjniejsza od feudalnej Christianitas. A że Humanitas jęła zarażać ludzi nawijką, że Kościoły są człowiekowi zupełnie nieprzydatne, bo się zwyczajnie w kwestii moralności mylą i ichniejsze dobro jest częstokroć złem przeraźliwym, to rzeczone Kościoły celem samoobrony musiały sprzedać swoim wiernym jakąś praktykę Humanitas jako zło tak arcyprzenajprzeraźliwsze, że proszę siadać. No i Ty, zefciu, tę kościelną nawijkę nieszczerą kupiłeś w ciemno.Cytat:Also, przepraszam, że się właśnie poskrobałem bez zezwolenia, jak jakaś grzeszna zakonnica.Po prostu nie podoba mi się, jak ktoś pisze o prawie do aborcji na życzenie „prawa reprodukcyjnych kobiety” sugerując, że są to oczywiste prawa, które każdy normalny kraj powinien dawać. Bo jak nie daje, to jest nienormalny. Świadczy to o nieszczerości piszącego.