"Nic podobnego. Mają. A przynajmniej mają je ci, którzy za awangardę ateizmu chcieliby uchodzić" (pilaster)
I tę prawdę pilaster powziął z własnego doświadczenia?
W końcu kiedyś był przecież ateistą.
"Nic podobnego. O nauce, jej metodologii, ustaleniach i osiągnięciach nie wiedzą ateiści nic. A przynajmniej nie wiedzą nic ci, którzy za awangardę ateizmu chcieliby uchodzić." (pilaster)
To też reminiscencja?
"A co to ma wspólnego z ateizmem, czy nawet z teizmem?" (pilaster)
Księgę rodzaju sobie poczytaj.
"Co prawda Dawkins głosił kiedyś przekonanie, że nie można być ateistą, jeżeli się nie zrozumiało teorii ewolucji"(...) (pilaster)
Ten znowu zaczyna.
"Umysł pilastra wyobraża sobie Wszechświat bez trudu" (pilaster)
Jasne, nasz forumowy geniusz, STW a zwłaszcza OTW ma w małym palcu, natomiast wszystkie niuanse i prelogiczne konsekwencje mechaniki kwantowej są dla niego jak bułka z masłem roślinnym.
"Doprawdy? A JS Artur ogarnia jak działa ewolucja?
Ja się założę.
I tę prawdę pilaster powziął z własnego doświadczenia?
W końcu kiedyś był przecież ateistą.
"Nic podobnego. O nauce, jej metodologii, ustaleniach i osiągnięciach nie wiedzą ateiści nic. A przynajmniej nie wiedzą nic ci, którzy za awangardę ateizmu chcieliby uchodzić." (pilaster)
To też reminiscencja?
"A co to ma wspólnego z ateizmem, czy nawet z teizmem?" (pilaster)
Księgę rodzaju sobie poczytaj.
"Co prawda Dawkins głosił kiedyś przekonanie, że nie można być ateistą, jeżeli się nie zrozumiało teorii ewolucji"(...) (pilaster)
Ten znowu zaczyna.
Cytatę, proszę.
"Umysł pilastra wyobraża sobie Wszechświat bez trudu" (pilaster)
Jasne, nasz forumowy geniusz, STW a zwłaszcza OTW ma w małym palcu, natomiast wszystkie niuanse i prelogiczne konsekwencje mechaniki kwantowej są dla niego jak bułka z masłem roślinnym.
Niech raczej pilaster opanuje wpierw teorię kopernikańską, a dopiero potem weźmie się za Wszechświat.
"Doprawdy? A JS Artur ogarnia jak działa ewolucja?
A może się założymy?" (pilaster)
Ja się założę.
Szczególnie interesuje mnie ewolucja ruchu obrotowego w przyrodzie.
Może coś pilaster na ten temat napisać?